Spitalul Județean de Urgență din Deva a ieșit din carantină

Home Stiri la zi Spitalul Județean de Urgență din Deva a ieșit din carantină
Spitalul Județean de Urgență din Deva a ieșit din carantină

Spitalul Județean de Urgență din Deva a ieșit, începând de luni, 13 aprilie 2020, din carantină, urmând ca atât pacienții depistați „pozitiv”, cât și cei suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 să fie internați și tratați de personalul medical al acestei unități sanitare.

Odată cu ieșirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte unități medicale din județul Hunedoara unde, în prezent, sunt internați pacienți depistați „pozitiv” sau suspecți de infecția cu SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor transmise de Consiliul județean Hunedoara, în prezent la SJU Deva sunt internați circa 100 de pacienți confirmați „pozitiv” la infecția cu SARS-CoV-2. De asemenea, până la această oră, 15 pacienți au fost vindecați și externați.

Consiliul județean Hunedoara informează în același timp că, în aceste zile, continuă și activitatea de dezinfecție la SJU Deva. Începută duminică, 12 aprilie 2020, la solicitarea managerului militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase, activitatea de dezinfecție va continua și luni,13 aprilie. Serviciile executate de societatea comercială de profil vor fi suportate integral și exclusiv din bugetul SJU Deva. În cadrul operațiunii va fi dezinfectată o suprafață de 80 de mii de metri pătrați.

Duminică, 12 aprilie 2020, au fost cazate în unități hoteliere de pe raza municipiului Deva cadrele medicale de la SJU Deva care au ieșit din carantină. Cele 69 de persoane care au solicitat cazare în regim hotelier vor sta 14 zile în izolare. De asemenea, începând de luni, 240 de cadre medicale de la SJU Deva, care au optat pentru cazare în regim hotelier în perioada următoare, vor fi cazate la unități hoteliere din localitate. Costurile pentru cazare și hrană în regim de catering vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. Demersurile în acest scop au fost începute vineri, 10 aprilie 2020, în urma discuțiilor purtate de conducerea CJ Hunedoara cu managerul militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase. Astfel, au fost contractate locuri de cazare în unități hoteliere de pe raza municipiului Deva, atât pentru personalul medical care va sta în izolare în următoarele 14 zile (66 de persoane), cât și pentru cadrele medicale care își vor începe activitatea luni, 13 aprilie 2020 (240 de persoane).

CJH precizează că și la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, unde sunt internați 58 de pacienți, 4 dintre aceștia sunt suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 (izolați). De asemenea, la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, sunt internați 53 de pacienți niciunul cu suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2. În total, la cele două unități, sunt disponibile 164 de paturi.