Consilierii liberali cer rectificarea în ședință de urgență a bugetului Consiliul Județean Hunedoara și sprijin pentru spitalele din Hunedoara, Vulcan, Orăștie și Lupeni

Având în vedere răspândirea dramatică a coronavirusului SARS-COV2 pe teritoriul județului Hunedoara, unde numărul de infectări a crescut simțitor în ultima perioadă (locul al 3-lea din țară, după Suceava și București), Partidul Național Liberal, prin vocea celor 14 consilieri în funcție, conform prevederilor  codului Administrativ (art 179 alin (6), raportat la art. 133 alin. (2) lit. b), a cerut secretarului general al Consiliului județean Hunedoara, convocarea în ședință extraordinară a plenului legislativului județean, pentru marți, 21 aprilie 2020, ora 11.00.

Potrivit primvicepreședintelui PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David, PNL va propune spre dezbatere câteva proiecte de maximă urgență și importanță, respectiv rectificarea unor sume din bugetele instituțiilor culturale din subordinea CJ și dirijarea lor spre spitalele din județ care funcționează ca suport pentru bolnavii de COVID-19, respectiv Spitalele Municipale din Hunedoara, Vulcan, Orăștie și Lupeni.

”Solicităm rectificarea negativă cu 1 milion lei a bugetului Centrului de Cultură și Artă precum, rectificarea cu -750.000 lei a bugetului Teatrului de Artă Deva și rectificarea cu -250.000 lei a bugetului Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva și alocarea, prin asociere, a câte 500.000 lei pentru fiecare spital suport. Precizez că aceste sume urmau a fi folosite pentru acțiuni culturale care nu mai pot avea loc sau nu mai reprezintă o prioritate, în contextul actual. Buna funcționare a instituțiilor si plata salariilor angajaților nu este afectată”, a declarat Adrian David.

Acesta este de părere că, în această perioadă politicienii dar și responsabilii din domeniul administrației locale sunt obligați să facă orice efort este necesar pentru a asigura materiale de protecție pentru cadrele medicale aflate în prima linie, de medicamente și aparatură pentru cei bolnavi.