Noi verificări la transporturile de mare tonaj pe drumurile din județul Hunedoara

Home Administrație Noi verificări la transporturile de mare tonaj pe drumurile din județul Hunedoara
Noi verificări la transporturile de mare tonaj pe drumurile din județul Hunedoara

Serviciul Autoritate Județeană de Transport (SAJT) din cadrul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara efectuează joi, 23 aprilie 2020, controale în trafic rutier în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe şi/sau dimensiunilor maxime admise, pe drumurile județene și eliberarea autorizațiilor speciale de transport.

Astfel, în punctul de control stabilit pe DJ 706A, pe raza localității Ilia (străzile Traian și Unirii), nu au fost aplicate contravenții până la această oră, conducătorii auto verificați acceptând verificarea vehiculului prin cântărire. De asemenea, nu au fost semnalate depășiri ale masei maxime admise.

De asemenea, în punctul de control stabilit pe DJ 705, pe raza localității Geoagiu, au fost aplicate până la această oră două contravenții pentru refuzul conducătorilor auto de a supune vehiculul verificării prin cântărire, contravenție prevăzută de Ordonanța nr. 43/1997, fiecare în cuantum de 3.000 de lei.

Conform art. 61 alin. (1) lit k) din Ordonanța nr. 43/1997, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, aplicată conducătorului auto.