Județul Hunedoara, sub asediul ploilor și inundațiilor

Home Stiri la zi Județul Hunedoara, sub asediul ploilor și inundațiilor
Județul Hunedoara, sub asediul ploilor și inundațiilor

În ultimele zile, judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa mai multor avertizări meteorologice și hidrologice pentru mai multe zone. Cele mai afectate s-au dovedit a fi localitățile din Țara Hațegului și din zona Călanului, dar și o serie de alte localități din centrul și nordul județului.

Pentru o primă evaluare a pagubelor produse de ploi și inundații dar, mai ales pentru coordonarea acțiunilor de limitare a efectelor produse de vremea rea, prefectul județului, Vasilică Potecă, a fost prezent în prima parte a zilei de miercuri, 18 iunie, în orașul Călan, acolo unde au fost semnalate cele mai mari probleme, dar și în comunele Bănița, Batiz și în alte localități unde au fost inundate gospodării și terenuri agricole, pentru a discuta cu locuitorii, pentru evaluarea situației și pentru a lua măsuri urgente în vederea limitării pagubelor produse de ape.

În cursul zilei de miercuri au fost efectuate intervenții la circa 90 de gospodării din zona Călan, 60 gospodării din zona Orăștie – Orăștioara. De asemenea s-a constatat că fost distrusă de ape  o porțiune a Drumului Comunal 56 – localitatea Grind aparținătoare orașului Călan.

Aflat în teren împreună cu prefectul județului, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Viorel Demian, a coordonat misiunile de intervenție ale pompierilor hunedoreni.

În prezent, la nivelul ISU Hunedoara, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor hidro – meteorologice periculoase sunt angrenate mai multe forţe şi mijloace tehnice: autospeciale de lucru cu apă şi spumă,  autocamioane de intervenţie,  microbuze, autospeciale primă intervenţie,  motopompe transportabile,  motopompe remorcabile precum și 118 ofiţeri și subofițeri.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat tuturor primarilor din localitățile afectate de inundații să prezinte zilnic un raport cu pagubele produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Potrivit meteorologilor, județul Hunedoara va fi și în următoarele zile sub incidența avertizărilor hidrologice.