Derularea programului de investiții locale, dar și provocările de zi cu zi țin ”în priză” autoritățile locale de la Uricani, localitate în care se derulează într-un ritm intens o serie de lucrări menite să îmbunătățească infrastructura publică ori să refacă distrugerile rezultate în urma calamităților naturale.
Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, în această perioadă, se acționează concomitent în trei direcții principale și anume:
- Investițiile publice programate, respectiv refacerea infrastructurii rutiere și pietonale din zonele în care au fost finalizate lucrările de introducere a noilor rețele de apă și canalizare;
- Continuarea acțiunilor de dezinfecție, pentru combaterea și prevenirea COVID -19;
- Refacerea provizorie a malurilor Jiului și lărgirea albiilor Jiului de Vest dar și a altor pâraie, în urma distrugerilor provocate de inundații.
În ceea ce privește primul set de lucrări edilitare, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu precizează că au început deja și lucrările la turnarea noului covor de asfalt din ”orașul vechi”, acolo unde firma care a contractat investițiile Apa Serv, și-a finalizat deja lucrările privind realizarea noului sistem de alimentare cu apă potabilă și canalizare. ”Lucrările de asfaltare au început pe strada Revoluției, unde am turnat un nou covor de asfalt pe toată suprafața străzii. Tot aici, au fost refăcute bordurile, trotuarele și aleile pietonale, au fost de asemenea montați stâlpi noi de iluminat public, pe un alt proiect al nostru și urmează să fie refăcute și zonele verzi. Sunt deja în pregătire și celelalte străzi din orașul vechi, unde în zilele următoare vom turna, de asemenea, un nou covor de asfalt și vom realiza și celelalte lucrări de infrastructură publică necesare pentru modernizarea acestuia. La final, orașul vechi își va schimba radical înfățișarea, mai ales că am reușit să reabilităm aici și câteva blocuri de locuințe și sperăm că vom mai putea accesa fonduri, dacă și proprietarii de locuințe vor fi de acord, și pentru alte blocuri din acest cartier al orașului Uricani. Vreau să le mulțumesc cetățenilor pentru că ne-au înțeles pe toată perioada în care șantierele de lucrări publice au creat un disconfort pentru toată lumea și au înțeles că acest disconfort temporar este, până la urmă, în beneficiul oamenilor pentru mulți ani de acum înainte”, ne-a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
În altă ordine de idei, primarul orașului Uricani arată că, în perioada imediat următoare vor demara și lucrările de refacere a infrastructurii calamitate după inundațiile din luna iunie, pentru care statul a alocat administrației locale de la Uricani, suma de 2.933.000 de lei din fondul de urgență aflat la dispoziția Guvernului. Între timp, până când vor veni acești bani, la Uricani, continuă lucrările de refacere a albiilor Jiului și afluenților acestora, dar și cele pentru adâncirea albiilor, lucrări realizate de Apele Române, însă la care Primărie Uricani contribuie cu sprijin constând în utilaje și forță de muncă. ”Lucrăm de zor la refacerea malurilor Jiului, noi acționând cu utilaje și oameni în zona Pieței din orașul vechi, unde Jiul a săpat puternic în mal, a făcut ravagii, iar noi încercăm acum să aducem cât de cât malul Jiului la forma de dinainte, astfel încât Jiul să nu-și schimbe cursul și să amenințe construcțiile din această zonă. Aceste lucrări temporare sunt necesare, mai ales că până când va intra în execuție proiectul de 40 de milioane de euro al celor de la Apele Române, prin care se dorește consolidarea barajului de la Valea de Pești și a malurilor Jiului de Vest, va mai trece ceva vreme și noi suntem datori să luăm măsuri de minimă siguranță a zonelor care prezintă încă un potențial de pericol pentru locuitorii din Uricani”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.
În fine, pentru că riscul reapariției infecțiilor cu noul coronavirus crește, chiar dacă Uricaniul nu figurează pe lista localităților cu noi cazuri de Covid-19, autoritățile locale de la Uricani au reluat măsurile de combatere a acestui virus, prin stropirea străzilor, trotuarelor, a scărilor de bloc și a sediilor unor instituții publice, dar și a parcurilor și altor zone cu potențial de risc iar acest tip de acțiuni vor continua până când România va trece peste această gravă problemă sanitară.
.