Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local – IACOB MESAROȘ

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local – IACOB MESAROȘ
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local – IACOB MESAROȘ

Prezent în viața politică a municipiului Lupeni din anul 2004, Iacob Mesaroș este însă un om a cărui implicare în viața socială a acestei localități a început mult mai devreme și ale cărui rezultate sunt cunoscute și apreciate de cetățeni. În anul 2001, sub firmamentul unei organizații creștine, Iacob Mesaroș a început proiectul amenajării unui centru social de îngrijire destinat persoanelor vârstnice. A preluat o clădire care era distrusă în proporție de 90% și, exclusiv cu eforturi proprii, a renovat clădirea astfel încât, din anul 2006 a putut găzdui aici, în condiții optime, primii 13 vârstnici. ”Am satisfacția că astăzi, acest centru are în îngrijire 78 de beneficiari, iar activitatea noastră se derulează cu o grilă identică celei din unitățile spitalicești, cu medici, infirmiere, asistente, îngrijitoare. Acest proiect face parte din realizările mele care însă nu sunt unele de ordin materiale, ci mai ales uman. La fel, am același crez în ceea ce privește administrația publică locală și viața politică, aspecte ale vieții publice în care m-am implicat cu aceeași seriozitate și dorință de colaborare pentru binele oamenilor”, spune Iacob Mesaroș.

Fost lider al PNL Lupeni, Iacob Mesaroș a cunoscut echipa social-democrată îndeaproape în perioada USL, un proiect politic în care a crezut și la destrămarea căruia a făcut pasul politic decisiv către PSD Lupeni. ”Eu i-am spus domnului Moloț, care era lider al PNL la acea vreme, că dacă va rupe această alianță, eu voi renunța la PNL și voi susține echipa social-democraților, care la Lupeni au demonstrat că au dorința și viziunea de a face nu doar politică, ci mai ales administrație. La propunerea domnului Cristian Resmeriță, în 2016 am devenit viceprimar al municipiului Lupeni și, pentru o perioadă de câteva luni, primar interimar al municipiului Lupeni, până la alegerile care l-au adus în fruntea comunității din Lupeni pe Lucian Resmeriță. Împreună am făcut o echipă în care preocupările noastre au fost problemele orașului și soluționarea acestora. Toată lumea vede acum care sunt rezultatele muncii de zi cu zi a acestei echipe. Statistic vorbind, în 3 ani de mandat în echipa PSD, cu Lucian Resmeriță primar, am făcut 120% din ceea ce am promis. Eu cred că, în aceeași echipă, în următorul mandat de 4 ani, vom realiza 130-140% din ceea ce ne propunem”, apreciază Iacob Mesaroș.

Prezent pe lista Consilierilor PSD Lupeni în alegerile din septembrie 2020, Iacob Mesaroș este susținut în echipa social-democrată pentru a face echipă și în mandatul următor cu primarul Lucian Resmeriță, ca viceprimar, la conducerea executivă a Primăriei municipiului Lupeni. ”În PSD Lupeni, colaborarea noastră este una în cel mai deplin spirit democratic și de echipă. Liderii noștri nu sunt șefi, ci parteneri, iar în tot ceea ce decidem să facem, acționăm de la egal la egal, împreună. Am reușit, din fericire, în ultimii ani, să ducem acest spirit de echipă și în administrația publică, iar astăzi acest angrenaj funcționează de la sine, pentru că toată lumea știe ce are de făcut și toată lumea muncește nu din obligație, ci din dorința de a-și pune amprenta pe munca în echipă. Iar rezultatele se văd. Practic, s-a creat acel climat în care oamenii lucrează ca într-o familie unită și puternică. De aceea, pentru următorul mandat nu îmi propun să promit ceva anume cetățenilor municipiului Lupeni. Îmi propun însă să realizez, alături de domnul primar Lucian Resmeriță și întreaga echipă PSD, câte ceva pentru oameni, în fiecare zi”, a mai spus Iacob Mesaroș.

După cele demonstrate cu prisosință în administrația publică, în echipa politică din care face parte și în proiectele personale, Iacob Mesaroș se bucură, de respect, apreciere și încredere în cea mai mare familie politică din municipiul Lupeni, PSD Lupeni dorindu-și ca acesta să facă în continuare un tandem de succes cu Lucian Resmeriță, ca viitor viceprimar al localității.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019