Echipa de conducere a Universității din Petroșani a fost completată cu un nou prorector: prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr

Home Educație Echipa de conducere a Universității din Petroșani a fost completată cu un nou prorector: prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr
Echipa de conducere a Universității din Petroșani a fost completată cu un nou prorector: prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr

Prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr este noul prorector responsabil cu activitățile de Cercetare științifică și Relații internaționale de la Universitatea din Petroșani. Aceasta completează echipa de conducere a instituției academice din Valea Jiului după ce, în această vară, prof.univ.dr.ing. Roland Moraru a decis să se retragă din această funcție, în urma unor probleme personale.

Noul prorector a fost validat de Senatul Universitar la data de 31 august 2020, în urma propunerii făcute de rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, preluându-și atribuțiile specifice acestui post începând cu luna septembrie.

Prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr este absolvent al Institutului de Mine din Petroșani (precursor al actualei Universități), în anul 1986, tot aici obținând și titlul de doctor în științe inginerești în anul 1992. De altfel, întreaga carieră profesională a acesteia este în strânsă consonanță cu prestigioasa școala de învățământ superior din Valea Jiului. După o scurtă stagiatură în proiectare, la IJPPS Mehedinți, Maria Lazăr a revenit la Petroșani, ca și cercetător și cadru didactic, în 1990, mai întâi ca asistent universitar, parcurgând în timp avansarea la gradele didactice de șef lucrări, conferenția universitar și profesor universitar și conducător de doctorat. Înaintea numirii sale în funcția de prorector al Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr a activat în cadrul Departamentului de Ingineria Mediului și Geologie de la Facultatea de Mine.

”Doamna prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr completează echipa de conducere a Universității din Petroșani, înaintea debutului acestui nou an universitar și îi mulțumesc pentru că a acceptat această misiune. Dumneaei se va ocupa, în mod direct, de activitățile de Cercetare, care constituie un punct esențial în activitatea noastră, dar va avea ca misiunea și coordonarea activităților de Relații internaționale care, de asemenea, au un rol determinant în activitatea instituției noastre academice. Îi doresc mult succes și mă bucur că o avem în rândul dascălilor de excepție de la Universitatea din Petroșani”, a declarat rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu.