Cine votează în județul Hunedoara, la alegerile locale din 27 septembrie

Home Politică Cine votează în județul Hunedoara, la alegerile locale din 27 septembrie

Câteva sute de mii de alegători sunt așteptați duminică, 27 septembrie 2020, la urne pentru a-i alege pe cei care vor conduce, în următorii 4 ani, comunitățile locale în calitate de președinte al CJH, de primari, consilieri locali și județeni.

În județul Hunedoara, nu mai puțin de 5643 de candidați se regăsesc pe buletinele de vot. Dintre aceștia, un număr de 9 candidați își doresc funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru funcția de primar, la nivelul județului Hunedoara, cea mai mare concurență este chiar la Deva, Capitala administrativă a județului, unde 13 candidați s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar. Tot aici, se dă și o amplă bătălie pentru fotoliile de consilieri locali. Pentru cele 21 de locuri de consilieri, candidează 283 de persoane, ceea ce înseamnă că pentru fiecare loc disponibil concurează nu mai puțin de 13,5 candidați.

Și în Valea Jiului se anunță o competiție interesantă. Aici, potrivit datelor de la AEP, 110.742 de alegători sunt așteptați la urne în Valea Jiului. Cei mai mulți sunt în municipiul Petroșani, respectiv 34.721 de alegători.

La Vulcan, sunt așteptați la vot 22.995 de alegători, la Lupeni 21.644 de votanți, iar la nivelul orașelor Văii Jiului cei mai mulți alegători sunt consemnați la Petrila –  19.916 de alegători, iar cei mai puțini la ASninoasa – 3729. Cea mai vestică localitate a Văii Jiului, orașul Uricani, numără 7737 de persoane cu drept de vot.