Rezultatele finale ale alegerilor locale din orașul Uricani

Home Politică Rezultatele finale ale alegerilor locale din orașul Uricani
Rezultatele finale ale alegerilor locale din orașul Uricani

Dănuț Buhăescu și echipa PSD Uricani au spulberat practic tabăra politică de dreapta în alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020. După numărarea voturilor valabil exprimate din cele 5 secții de votare constituite pe raza localității Uricani scorul PSD depășește pragul de 70% în ceea ce privește alegerea Președintelui CJH și a consilierilor județeni și se apropie de pragul de 80% în ceea ce privește alegerea primarului și Consiliului local.

Potrivit statisticilor oficiale, primarul social-democrat Dănuț Buhăescu a primit 2372 de voturi, respectiv 77,44% în timp ce contracandidații săi au obținut 20,60 % (631 de voturi) contabilizate în dreptul candidatului PNL Andrei Perneș, respectiv 1,96 % (60 de voturi) contabilizate în dreptul candidatului PMP Ion Coșnete.

Reconfirmat astfel în fruntea administrației locale de la Uricani, pentru a cincea oară, Dănuț Buhăescu va avea și o majoritate confortabilă în Consiliul local, pentru care PSD a obținut 71,66% (2190 de voturi), ceea ce asigură validarea unui număr de 11 consilieri locali și garanția confirmării în funcția de viceprimar a lui Corneliu Braia. Din structura viitorului Consiliu local de la Uricani vor mai face parte 4 consilieri locali ai PNL, partid care a obținut 22,64% din voturi (692 de voturi), dar a contabilizat cu plus și rezultatele slabe ale partidelor care nu au atins pragul electoral, obținând astfel 4 mandate de consilieri locali.

Laurențiu Nistor s-a dovedit a fi ”locomotivă” a PSD, în competiția pentru Consiliul județean și în ceea ce privește opțiunile alegătorilor de la Uricani. Nu mai puțin de 2214 alegători (reprezentând 76,29%) i-au acordat votul pentru alegerea în funcția de Președinte al CJH, în timp ce contracandidatul Adrian David a reușit să adune la Uricani doar 12,26%, adică 396 de voturi.

În ceea ce privește structura politică a votului dat pentru listele de consilieri județeni, PSD a obținut la Uricani un scor de 73,57% (2235 voturi), în timp ce PNL a obținut un scor de numai 10,30% (313 voturi). Urmare a acestui vot, orașul Uricani va fi reprezentat și în noul Consiliu județean de prof.dr. Ion Hirghiduși.

”Mulțumesc din suflet tuturor uricănenilor pentru încrederea acordată și vă asigur că rămân același om devotat uricanenilor. Dumnezeu să binecuvânteze orașul nostru și toți cetățenii !”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Candidatul Opoziției locale de la Uricani, liberalul Andrei Perneș s-a declarat resemnat în fața acestor rezultate, dar promite că în calitate de consilier local va fi, chiar și în Opoziție, o voce care se vrea auzită în orașul Uricani.