”Mit și legendă” pe Cetatea Deva, duminică, 11 octombrie

Home Reportaj ”Mit și legendă” pe Cetatea Deva, duminică, 11 octombrie
”Mit și legendă” pe Cetatea Deva, duminică, 11 octombrie
Garda Cetății Deva și Arcașii din Țara Hazarului Marot (Chișineu Criș, județul Arad) își dau întâlnire, duminică, 11 octombrie 2020, între orele 11:00 și 17:00, pe Platforma Artilerie Vest a Cetății Deva. Aceștia dau asigurări că Turiștii și localnicii care vor vizita impresionantul monument vor avea parte de o experiență inedită.
Astfel, timp de șase ceasuri, oștenii și domnițele îi vor antrena în diferite activități printre care: schimbul de gardă, mânuirea armelor medievale, tir cu arcul și alte antrenamente specifice oștenilor, dar și pictură heraldică. O incursiune în lumea magiei va completa programul evenimentului care se desfășoară sub genericul ”Mit și legendă” pe Cetatea Deva.
De asemenea, publicul prezent la eveniment va afla și legendele monumentului-simbol al Devei, în zidurile căruia se pot citi frământările politice și economice care au zguduit istoria Transilvaniei.
Evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.