Avram Iancu încheie cu succes o nouă aventură pe Dunăre

Home Stiri la zi Avram Iancu încheie cu succes o nouă aventură pe Dunăre
Avram Iancu încheie cu succes o nouă aventură pe Dunăre
Nu mai puțin de 19 ore și 14 minute, înșirate pe perioada a 3 zile, i-au fost necesare temerarului înotător din Petroșani, Avram Iancu pentru a străbate înot, fără costum de neopren, brațul Sf. Gheorghe al Dunării, de la Tulcea până la vărsarea fluviului în Marea Neagră.
Aventura, una fără o miză de natură sportivă, dar una cu o uriașă miză pentru ceea ce înseamnă prietenia în rândul sportivilor și pentru ceea ce înseamnă rolul apei în viața fiecărui om, a durat ceva mai mult decât și-a propus inițial apreciatul sportiv. Într-o apă destul de rece, în această perioadă a anului, cu o viteză medie de 3,8 km/h, Avram Iancu a parcurs în cele din urmă cei 78,85 km ai brațului dunărean Sf. Gheorghe, în această după-amiază fiind trecută linia imaginară de finish de la țărmul Mării negre.
”Mulțumesc bunului Dumnezeu că am ajuns la Sfântu Gheorghe și dincolo de el, până la Marea cea Neagră! A fost un efort mult mai mare decât cel preconizat, dar mă bucur că am dus la capăt această cursă a prieteniei. Alături de mine a fost Calin Ene de la Sulina Fabuloasă și Moritz de la Danube Pirates. Calin e prieten vechi iar Moritz acu a intrat în viața mea. Nu am căutat recorduri dar numai această prietenie dacă o contabilizez, e clar că a meritat tot efortul. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect: Calin, Moritz, Ulise, Dragoș, Maria, Bogdan, Mitică, Green Village. Mulțumiri nutriționistului Maria Varga! Și sponsorului unic al acestui efort, Viva Facilities. Mulțumesc presei care a consemnat înotul. Cu mențiuni speciale pentru AGERPRES care a fost prezent și la start. Mulțumesc publicului larg pentru apreciere și sprijinul moral. Și lui Dumnezeu pentru forță, pentru prieteni și pentru țara asta frumoasă! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a declarat Avram Iancu la finalul acestei frumoase aventuri.
Dacă însă sunteți tentați să credeți că aventurile ”pilotului de pe Dunăre” se încheie cu acest ultim succes, vă înșelați. Pentru ca aventurile dunărene ale lui Avram Iancu să fie complete, anul viitor îl mai așteaptă o provocare: traversarea înot și a brațului Chilia. După ce-și va duce la bun sfârșit și această aventură, Avram Iancu se va putea mândri că este singurul om din lume care a parcurs traseul Dunării de la izvoarele acesteia din Munții Pădurea Neagră (Germania) și până la vărsarea în Marea Neagră (România), inclusiv pe toate cele trei brațe ale fluviului în Deltă.
Felicitări, Avram Iancu !