Premii de excelență pentru seniorii din Educație de la Lupeni

Home Administrație Premii de excelență pentru seniorii din Educație de la Lupeni
Premii de excelență pentru seniorii din Educație de la Lupeni
Chiar dacă în acest an, Ziua Educatorului, sărbătorită oficial la data de 5 octombrie, nu a mai putut fi organizată, din pricina pandemiei așa cum și-ar fi dorit și așa cum își propuseseră la începutul acestui an autoritățile locale din municipiul Lupeni, evenimentul dedicat cadrelor didactice nu a rămas unul nemarcat corespunzător de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni.
Nu doar pentru că face parte, la rândul său, din categoria profesională a cadrelor didactice, ci mai ales pentru că este un primar care crede în Educație și, mai ales, în rolul definitoriu al profesorilor în actul educațional, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a dorit ca și în acest an să le fie alături seniorilor din școlile Lupeniului care au ajuns la momentul apogeului carierei lor profesionale, urmând să se pensioneze după zeci de ani de muncă la catedră. Nu mai puțin de 7 dascăli eminenți din municipiul Lupeni sunt într-o astfel de situație. Este vorba despre distinșii profesori: Daniela Cotocel,, Simonel Bucur, Florica Catalin, Tiberiu Boșneag, Dionisie Kadar, Gheorghe Truță și Idifta Șaucă.
Aceștia au fost invitați luni, 12 octombrie 2020 la sediul Primăriei municipiului Lupeni unde, într-o întâlnire restrânsă dar emoționantă au primit din partea administrației locale Premii de excelență pentru întreaga lor activitate în slujba Educației. Premiile au fost înmânate distinșilor profesori chiar de către primarul Lucian Resmeriță.
”Am acordat o serie de premii de excelență cadrelor didactice din municipiul Lupeni care au ieșit la pensie, după 40 de ani dedicați Educației. Pentru mine a fost un eveniment cu o înaltă încărcătură emoțională, întrucât am avut prilejul să mulțumim celor care au fost modelele noastre de viață, familia noastră, să ne exprimăm recunoștința și aprecierea pentru eforturile pe care le-au făcut pentru dezvoltarea comunității prin această nobilă misiune. Le doresc și pe această cale multă sănătate, o viață plină de bucurii și împliniri sufletești!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.