Primarul Petroșaniului îi replică senatorului Cristian Resmeriță pe tema amplasării de bannere electorale în Petroșani

Home Politică Primarul Petroșaniului îi replică senatorului Cristian Resmeriță pe tema amplasării de bannere electorale în Petroșani
Primarul Petroșaniului îi replică senatorului Cristian Resmeriță pe tema amplasării de bannere electorale în Petroșani

Comunicat de presă

Având în vedere afirmațiile făcute în spațiul public de senatorul PSD Cristian Resmeriță referitoare la faptul că, în calitate de primar al municipiului Petroșani, aș fi refuzat să eliberez autorizația pentru amplasarea bannerelor electoarele ale PSD, vreau să transmit următoarele aspecte:

– PSD a depus cerere pentru amplasarea bannerelor electorale în data de 8 octombrie, adică în urmă cu două zile lucrătoare.

– Această cerere intră pe un circuit de avizare și nu a ajuns încă pe biroul meu pentru aprobare. De precizat că, în baza legii, răspunsul poate să fie dat în termen de maxim 30 de zile, dar nicodată o astfel de cerere nu a așteptat atât pentru a fi avizată. În maximum o săptămână am dat răspuns la toată lumea.

– La acest moment sunt mai multe cereri depuse din partea partidelor politice pentru amplasarea de bannere electorale.

Am constatat însă cu surprindere că, deși ar trebui să fie garantul respectării legalității, dată fiind funcția de senator pe care o ocupă în Parlamentul României, Cristian Resmeriță încalcă legea și a început deja să își amplaseze bannerele electorale în lipsa autorizației și a certificatului de urbanism emis de Primăria Municipiului Petroșani.

Nu eu consider Petroșaniul ”propria mea moșie”, așa cum m-a acuzat senatorul PSD, ci Cristian Resmeriță consideră Valea Jiului moșia proprie, prin acțiunile pe care le întreprinde și prin atitudine. Spun acest lucru pentru că astăzi a dat dovadă de un tupeu fantastic, încercând de pe poziții de forță și prin amenințări să mă determine să îi semnez pe loc cererea pentru amplasarea bannerelor, deși știa că cererea trebuie analizată din toate punctele de vedere de către compartimentele de specialitate din cadrul primăriei.

Vreau să precizez că nu am făcut și nu voi face niciodată rabat de la respectarea legii indiferent de presiunile și amenințările la care voi fi supus!

Tiberiu Iacob – Ridzi, 
Primarul municipiului Petroșani