Cercetători din Valea Jiului la Conferința internațională ”Geotehnologii fizico-chimice” de la Moscova

Home Educație Cercetători din Valea Jiului la Conferința internațională ”Geotehnologii fizico-chimice” de la Moscova
Cercetători din Valea Jiului la Conferința internațională ”Geotehnologii fizico-chimice” de la Moscova

Un grup de cercetători, profesori și doctoranzi de la Universitatea din Petroșani au participat la o prestigioasă conferință științifică internațională desfășurată, în sistem de videoconferință, în organizarea Universității Tehnice de Stat din Moscova (Rusia). Evenimentul a avut loc în perioada 20-22 octombrie 2020 sub generciul ”Geotehnologii fizico-chimice”.

Potrivit prof.univ.dr.ing. Nicolae Iliaș, evenimentul este unul deosebit de important, având în vedere că el prefigurează viitorul tehnologiilor pentru exploatarea resurselor minerale ale subsolului, mărilor și oceanelor.

Reprezentanți ai României, cercetătorii de la Universitatea din Petroșani, au prezentat 3 lucrări de specialitate care au fost apreciate de comunitatea academică internațională. Lucrările au fost elaborate de un grup de autori coordonat de prof.univ.dr.ing. Nicolae Iliaș, din care au făcut parte cadrele universitare Sorin Mihai Radu (rectorul Universității din Petroșani), Susana Arad, Victor Arad, dar și inginerii doctoranzi și cercetătorii Maria Offenberg, Emilia Dunca, George Teseleanu, Ionuț Predoiu și Marian Tincu.