Traian Berbeceanu, un hunedorean la conducerea Prefecturii Capitalei

Home Administrație Traian Berbeceanu, un hunedorean la conducerea Prefecturii Capitalei
Traian Berbeceanu, un hunedorean la conducerea Prefecturii Capitalei

Noul prefect al Capitalei, hunedoreanul Traian Berbeceanu, a depus vineri jurământul de învestitură. Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern aprobată joi seară, la propunerea premierului Ludovic Orban.

”Învestirea în funcţia de prefect al Municipiului Bucureşti mă onorează. Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari. Am convingerea că împreună putem face faţă. Vreau să îi asigur pe colegii din prefectură de tot sprijinul meu şi de faptul că le vom oferi bucureştenilor soluţii, nu justificări. Îl asigur pe primarul general de o colaborare excepţională pentru a rezolva toate problemele pe care le vom avea”, a declarat Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei.

La ceremonie au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

Fost comisar de poliție, Traian Berbeceanu este recunoscut ca fiind un om în slujba legii, iar numele lui este legat de acțiuni spectaculoase de combatere a criminalității organizate. El a fost șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba și a trimis în pușcărie mai mulți interlopi din Alba, Hunedoara şi din Sibiu. În 2007 și 2013 Traian Berbeceanu a fost desemnat ,,Polițistul anului” la categoria Combaterea Criminalității Organizate. În decembrie 2019, a devenit șeful de cabinet al Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

De câteva luni, Traian Berbeceanu s-a alăturat echipei PNL Hunedoara. Liderul județean al acestei formațiuni politice, Vetuța Stănescu, apreciază că numirea lui Berbeceanu la conducerea Prefecturii Capitalei îl onorează nu doar pe acesta, ci întreaga echipă a PNL Hunedoara. ”Traian Berbeceanu este un om extraordinar, un excelent profesionist, care și-a dovedit competența în toate funcțiile pe care le-a deținut. Traian Berbeceanu este un om apreciat tocmai pentru că și-a făcut treaba cu prisosință, nu a cedat în fața intimidărilor la care a fost supus și a crezut în propriile principii, indiferent de riscuri. Pentru mine este un motiv în plus de mândrie că un hunedorean va exercita funcția de prefect al Bucureștiului, într-o perioadă complicată, ținând cont de implicațiile pandemiei de coronavirus. Îi urez mult succes lui Traian Berbeceanu și sunt convinsă că, deși va avea o misiune grea, va reuși să gestioneze cu eficiența activitatea în fruntea Prefecturii și se va ridica la înălțimea responsabilităților acestei funcții”, a declarat Vetuța Stănescu, președintele interimar al Organizației județene a PNL Hunedoara.