„ÎnSEMNE fotografice”, al optulea Salon de artă fotografică hunedorean, se deschide pe 3 noiembrie la Deva

Home Cultură „ÎnSEMNE fotografice”, al optulea Salon de artă fotografică hunedorean, se deschide pe 3 noiembrie la Deva
„ÎnSEMNE fotografice”, al optulea Salon de artă fotografică hunedorean, se deschide pe 3 noiembrie la Deva
Salonul de artă fotografică hunedoreană, intitulat „ÎnSEMNE fotografice ”, a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Eveniment organizat de Colegiul Național „Decebal” și Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) are loc anul acesta într-o atmosferă festivă, în Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva, în data de data de 3 noiembrie 2020, începând cu ora 18:00.
Organizatorii dau asigurări că evenimentul este organizat cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă instituită în contextul pandemiei COVID-19.
Proiectul, început în anul 2013, a marcat începutul anului școlar. La fiecare ediție au fost expuse lucrări aparținând fotografilor hunedoreni, indiferent de locul unde trăiesc aceștia în prezent. Din 2014, salonul a devenit un eveniment emblematic în agenda cultural-artistică a judeţului. Expozițiile au avut succes, atât prin numărul participanţilor cât şi al valorii lucrărilor prezentate. În cadrul evenimentelor au fost expuse și proiectate lucrări aparţinând unor artişti care reprezintă cu succes arta fotografică la nivel naţional şi internațional, dar și lucrări ale elevilor, pe care, de-a lungul anilor, artiștii fotografi hunedoreni i-au inițiat și coordonat în acest segment artistic.
Ca de fiecare dată, expoziția „ÎnSEMNE fotografice” se bucură de patronajul AAFH, iar curatori sunt Grigore Roibu și Andrei Rosetti, profesori în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și formatori în cadrul Școlii de fotografie AAFH.
În deschiderea vernisajului expoziției de artă fotografică, tot potrivit unei frumoase tradiții de colaborare inter-artistică, anul acesta va avea loc un concert extraordinar oferit de formația hunedoreană STEEL JAZZ QUARTET & DE LIAA – DEVA – ROMÂNIA, din componența căreia fac parte artiștii: Mircea Goian – bass, Turi Zoltan – chitară, Călin Sân – claviaturi, Gabriel Hărăguș – tobe, invitată: Delia Baltariu – vocal.
Participarea publicului la acest eveniment este liberă.