Costel Avram renunță la calitatea de consilier local al municipiului Petroșani

Home Administrație Costel Avram renunță la calitatea de consilier local al municipiului Petroșani
Costel Avram renunță la calitatea de consilier local al municipiului Petroșani

Fost candidat al PSD pentru funcția de primar al Petroșaniului și ales pe lista acestei formațiuni politice în funcția de consilier local, Costel Avram nu va putea însă ocupa un loc în noua structură a legislativului de la Petroșani. De altfel, după cum precizează Avram, acesta este și motivul pentru care nu a participat la ședința de învestitură a noului Consiliu local.

”După cum se știe, în ultimii ani am ocupat funcția de administrator public al județului Hunedoara, care este una contractuală, ce nu a fost asimilată până acum legislației specifice funcționarilor publici. A apărut însă, de curând, o modificare a Codului Administrativ care arată că personalul contractual are incompatibilitățile funcționarului public. Eu fiind din rândul personalului contractual în aparatul de conducere al Consiliului județean Hunedoara, înseamnă că mă asimilez cu incompatibilitățile funcționarului public, iar funcționarul public, după cum se știe, nu poate exercita simultan o funcție în care a fost ales. După cum știți, am renunțat la funcția de consilier județean, imediat după alegeri și noile reglementări legale din Codul Administrativ constituie și motivul pentru care nu am participat la ședința de învestitură a Consiliului local de la Petroșani, pentru că exista asupra mea această suspiciune de incompatibilitate”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai precizat că a solicitat un punct de vedere oficial al Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) privind situația sa și că, în aceste zile, urmează să primească și un răspuns. Cum, din discuțiile preliminare cu juriști, dar și cu cei de la ANI, se pare că într-adevăr, poziția sa de administrator public al județului Hunedoara este incompatibilă cu cea de consilier local, Avram a anunțat că la începutul săptămânii viitoare, în mod cert va depune demisia sa din calitatea de consilier local al municipiului Petroșani, potrivit legii.

”Este evident faptul că pot fi de folos cetățenilor din Petroșani, din Valea Jiului și din întregul județ Hunedoara din calitatea de administrator public al Consiliului Județean Hunedoara, decât din cea de consilier local. Îi mulțumesc domnului Laurențiu Nistor pentru încrederea pe care mi-a acordat-o atunci când a luat decizia că trebuie să-mi continui activitatea de la județ și îi asigur pe toți cetățenii Văii Jiului și ai județului Hunedoara că au în mine și în echipa PSD Hunedoara oameni care vor face totul pentru ca fiecare zonă a județului nostru să se dezvolte. Și facem acest lucru prin fapte, nu vorbe !”, a mai declarat Costel Avram.

Locul rămas vacant odată cu demisia lui Costel Avram din Consiliul local Petroșani urmează să fie ocupat de următorul candidat din lista cu care Organizația municipală a PSD Petroșani a participat la alegerile locale din septembrie 2020.