Piețele din Petroșani își închid halele dar activitatea comercială continuă în exterior

Home Administrație Piețele din Petroșani își închid halele dar activitatea comercială continuă în exterior
Piețele din Petroșani își închid halele dar activitatea comercială continuă în exterior

Potrivit dispozițiilor emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate de Guvern, în contextul creșterii numărului de infecții cu Covid-19, activitatea comercială din hala mare a Piaței Centrale Agroalimentare din municipiul Petroșani va fi suspendată începând cu data de luni, 9 noiembrie 2020.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune însă că măsura nu va afecta activitatea micilor producători, care vor avea posibilitatea să continue activitățile comerciale în zona exterioară a pieței. ”Activitatea din piețele de pe raza municipiului Petroșani se va modifica începând de luni, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în Hala Pieței Centrale Petroșani nu vor mai fi comercializate produse agricole, dar acestea vor fi relocate pe platoul din afara pieței”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că, similar, la Piața Dacia din cartierul Aeroport, mesele vor fi scoase afară, produsele agricole fiind comercializate pe platoul de lângă hală, iar la micropiața din cartierul Aeroport toate mesele unde comercianții își desfășoară activitatea sunt în aer liber. De asemenea, primarul municipiului Petroșani arată că varza se va comercializa, în continuare, din mașini, în spațiu liber, în locația unde se vinde și în prezent.

”Am luat aceste măsuri în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al cetățenilor, care au astfel posibilitatea să se aprovizioneze în continuare cu fructe și legume proaspete, precum și cu alte produse alimentare direct de la producători. Primăria Municipiului Petroșani va asigura în continuare toate condiţiile pentru un comerţ civilizat, în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară”, a mai declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.