Noile modele de declarații în baza cărora se va putea circula noaptea în România, în următoarele 30 de zile

Home Stiri la zi Noile modele de declarații în baza cărora se va putea circula noaptea în România, în următoarele 30 de zile
Noile modele de declarații în baza cărora se va putea circula noaptea în România, în următoarele 30 de zile

Potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, începând de luni, 9 noiembrie 2020, circulația persoanelor pe timp de noapte, în intervalul orar 23:00-5:00 este interzisă pe teritoriul întregii țări. Măsura, valabilă pentru următoarele cel puțin 30 de zile, a fost instituită ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 și face parte din setul de măsuri de combatere a riscului de răspândire a virusului.

Chiar și așa, în anumite situații, circulația pe timp de noapte va fi permisă, însă persoanele în cauză trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere sau o adeverință din partea angajatorului, din care să rezulte motivul deplasării.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat și modelul declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 și modelul adeverinței de la angajator, care vor trebui completate de cei care trebuie să iasă din casă noaptea, modele pe care le regăsiți și în atașament la prezentul articol.

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. După ora 23.00 se poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, școlile trec în regim online, magazinele se închid la ora 21.00, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot în România, în spațiile deschise.

MODEL ADEVERINȚĂ ANGAJATOR:

MODEL DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE: