Proiectul Primăriei Lupeni privind modernizarea iluminatului public cu fonduri europene a intrat în etapa de evaluare

Home Administrație Proiectul Primăriei Lupeni privind modernizarea iluminatului public cu fonduri europene a intrat în etapa de evaluare
Proiectul Primăriei Lupeni privind modernizarea iluminatului public cu fonduri europene a intrat în etapa de evaluare

În seria proiectelor realizate de administrația publică locală din municipiul Lupeni în vederea atragerii de fonduri europene pentru dezvoltare se numără și cel prin care autoritățile își propun implementarea unui program de modernizare a sistemului public de iluminat din localitate.

După cum informează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, proiectul intitulat „Modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Lupeni” a intrat deja în procedură de evaluare, selecție și contractare. ”Proiectul nostru are o valoare de aproximativ 20.000.000 lei și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice în sistemul de iluminat din Municipiul Lupeni, care să conducă la reducerea consumului de energie si a emisiilor cu efect de seră, dar și la creșterea calității acestui serviciu de utilitate publică”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a explicat că modernizarea constă în realizarea a două tipuri de lucrări. Unul prin care se dorește înlocuirea aparatelor de iluminat existente, care nu mai funcționează la parametrii nominali și montarea noilor surse de iluminat pe stâlpi și un al doilea tip de lucrări care vizează realizarea unei rețele noi de iluminat public în municipiul Lupeni.

Între timp, Primăria municipiului Lupeni a finanțat și alte proiecte care au avut ca scop îmbunătățirea sistemului de iluminat public, prin montarea de noi elemente specifice pentru
iluminat pe străzi, în parcuri și în zona unor obiective de interes public de pe raza localității. Iar primarul Lucian Resmeriță dă asigurări că și acest tip de investiții publice vor continua, pentru că ele și-au dovedit eficiența și au fost bine primite și de către cetățeni.