Széll Lőrincz: ”Închiderea în integralitate a școlilor trebuie reanalizată”

Home Educație Széll Lőrincz: ”Închiderea în integralitate a școlilor trebuie reanalizată”
Széll Lőrincz: ”Închiderea în integralitate a școlilor trebuie reanalizată”

Închiderea în integralitate a școlilor din România este o decizie cu consecințe profunde asupra generațiilor de tineri din țara noastră și cred că este o eroare, a declarat Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților.

”Datele publicate recent de Organizația Mondială a Sănătății susțin ideea că școlile nu sunt focare principale ale infecției cu SARS-Cov2. Majoritatea covârșitoare a statelor membre din UE nu a recurs la închiderea școlilor, ci la măsuri diferențiate de reglementare a numărului de elevi care se află simultan în clădirea școlii. Statele europene au căutat și au identificat diverse soluții, cum este și cea de învățământ mixt, on-line și cu prezență fizică”, a afirmat Széll Lőrincz, care crede că decizia cu privire la închiderea școlilor din țara noastră ar trebui reanalizată.

Potrivit acestuia, numeroase studii efectuate în ultimele luni au arătat importanța participării fizice la procesul de învățământ și educație pentru copii și tineri. ”Copiii ținuți acasă în mod forțat, prin decizia administrativă a guvernului, pierd șansa de a își desăvârși educația socio-emoțională. Ei nu vor deprinde abilitățile de comunicare de care au nevoie pentru a deveni performanți și pregătiți pentru viața de adult. Eliminarea pentru perioade lungi a interacțiunii directe dintre elev și dascăl va avea un efect extrem de negativ la nivelul dezvoltării emoționale și psihologice a generații întregi de viitori adulți. Trebuie găsite soluții de a proteja sănătatea fără a suspenda integral procesul de învățământ și educație din școli. La elaborarea deciziilor cruciale pentru viitorul copiilor și tinerilor trebuie consultate toate părțile implicate, de la autoritățile publice până la părinți, dascăli și elevi”, consideră candidatul UDMR la Camera Deputaților.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat.UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR – Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002
Executat de Exclusiv Media Group