Széll Lőrincz: ”Turismul are nevoie de sprijin legislativ pentru a face față efectelor pandemiei”

Home Politică Széll Lőrincz: ”Turismul are nevoie de sprijin legislativ pentru a face față efectelor pandemiei”
Széll Lőrincz: ”Turismul are nevoie de sprijin legislativ pentru a face față efectelor pandemiei”

La peste șapte luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, cifrele arată că sectorul turismului și industria ospitalității sunt greu lovite de consecințele economice. ”Dincolo de măsurile luate pentru a ameliora efectele pe termen scurt, trebuie să intervenim cu măsuri legislative care să asigure sprijinul necesar pe termen lung”, a declarat Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților.

Potrivit candidatului UDMR Hunedoara la Camera Deputaților, analizele recente din domeniu arată o schimbare a atitudinii consumatorului, în sensul în care turiștii au nevoie de o mai mare flexibilitate în privința opțiunilor lor, dar și de siguranța că li se va rambursa prețul unor pachete turistice în situația în care, din motive care nu lise pot imputa, călătoria trebuie anulată.

”În primăvara acestui an, instituțiile UE au început elaborarea unei strategii europene pentru turism. Este foarte important ca și noi, în România, să ne alăturăm acestui demers. Este nevoie de coordonare europeană în domeniul transportului sau a aplicării uniforme a regulilor de protecție sanitară. Parlamentarii aleși în 6 decembrie a.c. vor avea răspunderea de a dezbate și de a adopta prin lege atât o nouă strategie națională în domeniul turismului, cât și reglementări favorabile acestui domeniu”, a spus Széll Lőrincz.

El a afirmat că sunt necesare noi instrumente legislative pentru a sprijini IMM-urile care sunt acum în pericol de a pierde zeci de mii de locuri de muncă. Astfel, noul buget european2021-2027, dar și instrumentul de redresare economică Next Generation EU trebuie să susțină modernizarea turismului din România.

”Trebuie să asigurăm resursele financiare necesare digitalizării în domeniul turismului, punând la dispoziția întreprinzătorilor instrumente noi pentru gestionarea fluxurilor de călători și pentru asigurarea securității și sănătății acestora”, a mai spus candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților.

Széll Lőrincz conduce lista de candidați ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 13200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL