Sportiva CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță – locul 3 mondial la karate kumite WKF U21

Home Stiri la zi Sportiva CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță – locul 3 mondial la karate kumite WKF U21
Sportiva CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță – locul 3 mondial la karate kumite WKF U21

Din pricina pandemiei, anul 2020 nu a fost unul prielnic pentru sportivi, în lipsa competițiilor naționale și internaționale de anvergură. Chiar și așa, în anumite ramuri sportive, unii dintre campionii României au reușit să se facă remarcați prin performanță la nivel internațional.

Este, spre exemplu, și cazul sportivei karateka din Petroșani, Miruna Mihaela Mălăuță, de la CSM Jiul Petroșani, multiplă campioană națională și internațională în arte marțiale care încheie anul 2020 cu o performanță absolut remarcabilă. Astfel, potrivit clasamentului întocmit de Federația Internațională de Arte Marțiale Kumite WKF, categoria -61 kg și sub 21 de ani, Miruna Mălăuță se clasează pe locul 3 mondial, după Diana Shostak și Assia Oukhattou.

Pentru antrenorul sportivei din Petroșani, titratul karatist Radu Polifronie (președintele CSM Jiul Petroșani), performanța Mirunei Mălăuță este una remarcabilă, cu atât mai mult cu cât ea aduce România pe podiumului mondial al acestei discipline olimpice. ”Chiar dacă nu am avut anul acesta decât o singură competiție de karate pe probe olimpice, faptul că sportiva noastră Miruna Mălăuță, care a fost crescută în acest club de la 3 ani și jumătate a ajuns la o astfel de performanță internațională este o mândrie foarte mare pentru noi toți. Nu e puțin lucru să te clasezi, astăzi, pe locul 3 mondial într-o disciplină olimpică, Karate WKF, la această categorie. Sigur, poate unii se vor grăbi să spună că alte sportive, la vârsta ei, deja au sărit la senioare, dar să nu uităm că Miruna este un sportiv valoros care reprezintă România. Și, după cum se vede, nu o face oricum, ci chiar situându-se în topul mondial WKF U 21 la categoria sa de greutate. Felicitări, Miruna ! Suntem mândri de tine !”, a declarat Radu Polifronie, coordonatorul secției de arte marțiale și președintele CSM Jiul Petroșani.