Viorel Salan: ”PSD vrea să scadă cu 20% decalajul dintre urban şi rural”

Home Politică Viorel Salan: ”PSD vrea să scadă cu 20% decalajul dintre urban şi rural”
Viorel Salan: ”PSD vrea să scadă cu 20% decalajul dintre urban şi rural”

Alegerile sunt din ce în ce mai aproape. Am dorit o scurtă prezentare a Programului de Guvernare al PSD pentru perioada 2021-2024 şi am solicitat câteva lămuriri în acest sens de la Viorel Salan, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

–      Cu ce viziune politică vine PSD la aceste alegeri parlamentare?

Partidul Social Democrat a fost mereu şi doreşte să rămână o forţă politică a progresului în societatea românească, capabilă să îmbine creșterea economică cu dezvoltarea echitabilă a României. Pentru partidele politice de dreapta, România este împărțită între privat și public, între oraș și sat, între cei cu resurse și cei fără, ca și cum trebuie să existe mereu un conflict în interiorul societății românești. Partidul Social Democrat respinge acest fel de a face politică și promovează consensul și colaborarea între diferitele părți ale societății pentru a clădi o Românie prosperă pentru toți.

Viziunea Partidului Social Democrat prevede creșteri sustenabile de venituri pentru bunăstarea românilor. Susținem nevoia ca munca prestată să fie recompensată echitabil pentru a asigura un trai decent tuturor.

–      Care ar fi cea mai succintă prezentare a Programului de guvernare PSD?

Noul Program de guvernare 2021-2024 este conceput din această perspectivă. Pe scurt, principalele ţinte economice propuse de PSD pentru următorii 4 ani sunt: creşterea puterii de cumpărare a salariului minim cu  +37%; creşterea economică medie anuală de +4,4%; creşterea produsului intern brut la valoarea de 292 miliarde euro; menţinerea deficitului bugetar sub 3%; reducerea decalajului dintre urban şi rural cu 20%.

În plus, PSD şi-a propus ca, până în 2024, salariul minim brut să fie mai mare cu 57%, adică să ajungă la 3.500 lei, punctul de pensie şase majoreze la 2.340 de lei, iar pensia minimă să ajungă la 1300 lei.

Este un proiect foarte ambiţios, dar pentru a-l pune în practică oamenii trebuie să ne acorde încrederea lor şi, pe 6 decembrie, să voteze PSD.

[slideshow_deploy id=’53771′]

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 21200020 – Executat de Exclusiv Media Group SRL