Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Lupeni

Home Administrație Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Lupeni
Luminile sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Lupeni

La Lupeni, autoritățile publice locale au reușit să-și îndeplinească și promisiunea de a da startul sărbătorilor de iarnă, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, odată cu sărbătoarea Zilei Naționale a României. Momentul aprinderii iluminatului ornamental de Crăciun nu a mai fost unul festiv, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus nepermițând un astfel de eveniment public, dar chiar și așa mulți oameni din Lupeni, îndeosebi copii, s-au strâns în parcurile din localitate pentru a fi martori ai acestui așteptat moment.

Printre cei care au fost prezenți în Parcul CAP, unul dintre cele mai frumoase locuri publice din județul Hunedoara, împodobit și în acest an în acord cu sărbătoarea Crăciunului și Anului Nou pe care luminile ornamentale o prevestesc, s-au numărat și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș și senatorul Cristian Resmeriță.

”Mă bucur că am reușit să ne îndeplinim și în acest an obiectivul de a aprinde iluminatul festiv din municipiul Lupeni în această zi specială în care, indiferent de condițiile restrictive și de problemele cu care ne confruntăm, trebuie să ne bucurăm de sărbătoarea Zilei Naționale a României. Am ținut foarte mult să avem și anul acesta un iluminat ornamental bogat, frumos, elegant și îi felicit pe cei care au muncit în ultimele săptămâni pentru ca începând de astăzi să ne putem bucura de frumusețea pe care o creează luminile de sărbătoare ale orașului. Sigur că mă încearcă un sentiment de regret că nu putem să le oferim oamenilor și îndeosebi copiilor bucuria ce însoțea de obicei acest moment, cu spectacolele de colinde, cu întâlnirea cu Moș Crăciun și cu celelalte evenimente cu care ne-am obișnuit, însă bunul Dumnezeu ne va ajuta să trecem peste această perioadă grea și să reînnodăm șirul frumoaselor noastre tradiții de iarnă. Până atunci, am totuși un sentiment de mulțumire că am reușit să dăm culoare de sărbătoare străzilor, parcurilor și clădirilor publice din municipiul Lupeni astfel încât oamenii să se bucure de acest lucru și să aibă, în definitiv, cu toate restricțiile publice, sărbători fericite !”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cu aceeași bucurie trăiește și senatorul Cristian Resmeriță, momentul pornirii iluminatului festiv de la Lupeni. ”Momentul acesta mi-a prilejuit întotdeauna sentimente de bucurie aparte. Poate pentru că mă bucur, la rândul meu, de bucuria copiilor noștri atunci când orașul se îmbracă în culori strălucitoare.  Îl felicit pe Lucian și întreaga echipă de la Primăria Lupeni pentru că le oferă cetățenilor municipiului Lupeni astfel de momente de bucurie și mă bucur nespus că Lupeniul, orașul meu de domiciliu și de suflet, devine un oraș tot mai frumos, pe zi ce trece”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Iluminatul ornamental din municipiul Lupeni va fi păstrat până la începutul anului viitor. De asemenea, în zona Parcului CAP a fost amenajat și un mini-târg de Crăciun, cu produse locale specifice. Autoritățile locale de la Lupeni salută interesul cetățenilor în zonele publice cu iluminat ornamental intens, dar reamintesc cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de prevenire a infecțiilor cu coronavirus: păstrarea distanței între persoane, purtarea măștii de protecție sanitară, spălatul mâinilor ș.a.