Majorări și penalități anulate la restanțele de plată a taxelor și impozitelor locale, la Petroșani

Home Administrație Majorări și penalități anulate la restanțele de plată a taxelor și impozitelor locale, la Petroșani

Potrivit unei decizii a Consiliului local al municipiului Petroșani, adoptate la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, o serie de majorări și penalități pentru restanțele la plata impozitelor și taxelor locale aferente anului 2020 au fost anulate. Pentru a putea însă beneficia de această decizie, restanțierii trebuie să achite integral, până la data de 15 decembrie 2020, restanțele de plată către Serviciul de Impozite și Taxe al Primăriei municipiului Petroșani.

”Primăria Municipiului Petroșani vine în sprijinul cetățenilor, astfel încât să își poată achita impozitele și taxele locale în această perioadă grea cu care ne confruntăm. Astfel, în ședința de consiliu local din 27 noiembrie 2020 am propus și aprobat proiectul de hotărâre privind anularea accesoriilor obligațiilor bugetare (majorări și/sau penalități de întârziere) restante la data de 31.03.2020, 𝗰𝘂 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗼𝗿𝗹𝗮𝗹𝘁𝗲 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗰𝗲𝗹 𝘁𝗮̂𝗿𝘇𝗶𝘂 𝗹𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟭𝟱.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟬.”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Măsura se aplică tuturor contribuabililor persoane fizice, juridice sau entități fără personalitate juridică care la data de 31 martie 2020 înregistrează obligații financiare restante administrate de Serviciul Taxe și Impozite Locale.
Astfel, cei care se află în această situație, se pot adresa Serviciului Impozite și Taxe Locale pentru demararea procedurii de anulare a majorărilor și/sau penalităților de întârziere restante la data de 31.03.2020, procedură aprobată prin H.C.L. nr. 220/2020.