Natalia Intotero: ”Chiar dacă Ziua Națională a României este marcată oficial o singură dată pe an, eu sunt de părere că ar trebui să ne sărbătorim țara în fiecare zi”

Home Politică Natalia Intotero: ”Chiar dacă Ziua Națională a României este marcată oficial o singură dată pe an, eu sunt de părere că ar trebui să ne sărbătorim țara în fiecare zi”
Natalia Intotero: ”Chiar dacă Ziua Națională a României este marcată oficial o singură dată pe an, eu sunt de părere că ar trebui să ne sărbătorim țara în fiecare zi”

Chiar dacă Ziua Națională a României este marcată oficial o singură dată pe an, eu sunt de părere că ar trebui să ne sărbătorim țara în fiecare zi. Ar trebui să o sărbătorim, în primul rând, prin respect reciproc față de concetățenii noștri. Ar trebui să o sărbătorim de fiecare dată când trecem pe lângă un tricolor arborat, cu un gând pentru cei care și-au dat viața ca acel drapel să existe. Sunt multe moduri prin care putem păstra România în suflet.

Patria românească este identitatea noastră comună, construită de-a lungul veacurilor, iar acest lucru trebuie prezervat și amintit corespunzător. Ca parlamentar român, m-am gândit de multe ori la acest lucru. Eu cred că fără simbolurile și eroii noștri din trecut, nu eram astăzi aici. Așadar, ei trebuie sărbătoriți și amintiți, pentru că numele lor este sinonim cu țara. În acest sens, cu sprijinul scriitorului Laurian Stanchescu, căruia îi mulțumesc cu această ocazie, am inițiat anul acesta două proiecte legislative, devenite deja legi:

  • 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗻𝗿. 𝟭𝟯𝟳/𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗹𝗮𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗩𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝘂𝗹, 𝗗𝗼𝗺𝗻 𝗮𝗹 𝗧̦𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝗹 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶 𝘀̦𝗶 𝗣𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗲 𝗮𝗹 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗿 𝘀̦𝗶 𝗲𝗿𝗼𝘂 𝗮𝗹 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲. Mihai Viteazul și-a câștigat prin luptă și sacrificiu locul în istorie, fiind recunoscut drept primul domnitor român care a conştientizat şi acţionat în ideea Unirii celor trei ţări româneşti, reușind imposibilul în data de 27 mai 1600 – data Primei Uniri a celor Trei Țări Românești.
  • 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗻𝗿. 𝟭𝟯𝟴/𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗹𝗮𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗷𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗛𝗼𝗿𝗲𝗮, 𝗖𝗹𝗼𝘀̦𝗰𝗮 𝘀̦𝗶 𝗖𝗿𝗶𝘀̦𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗲𝗿𝗼𝗶 𝗮𝗶 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗺𝗲𝗺𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟴 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝗮 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗲𝗹𝗶𝘀̦. Curajul celor trei, liderii Răscoalei țărănești din Transilvania din 1784, reprezentând dorința și lupta interioară a tuturor românilor pentru dezrobire și emancipare, a rămas un moment semnificativ în istoria României.

Un moment în care am simțit cu adevărat românește a fost 𝗚𝗮𝗹𝗮 „𝟭𝟬𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻𝗮𝗿”. La sfârșitul anului 2018, în apropierea Zilei Naționale, sărbătoream excelența românească de peste hotare la Ateneul Român. În calitate de ministru pentru românii de pretutindeni, am premiat 100 de români marcanți din străinătate, oameni care aduc cinste țării noastre, fiind adevărați ambasadori.

Natalia Intotero, deputat PSD

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 11200020 – Editat de Exclusiv Media Group SRL

[slideshow_deploy id=’53771′]