Premierul Ludovic Orban asumă eșecul PNL și își depune mandatul de premier

Home Politică Premierul Ludovic Orban asumă eșecul PNL și își depune mandatul de premier
Premierul Ludovic Orban asumă eșecul PNL și își depune mandatul de premier

Primul Ministru al Guvernului, Ludovic Orban, care este și lider al Partidului Național Liberal a anunțat, în seara zilei de 7 decembrie 2020 că își asumă rezultatul slab obținut de partidul pe care-l conduce la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020. În consecință Ludovic Orban a anunțat că își depune mandatul de premier.

”După un an și o lună în care România s*-a confruntat cu o perioadă foarte dificilă, cu o pandemie și o criză economică fără precedent, am încercat să-mi fac datoria față de români și față de România și tot ce a fost omenește posibil, atât eu, cât și colegii din echipa guvernamentală am făcut. Am luat însă decizia de a-mi depune mandatul de Premier, iar demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nici o funcție, nu pun condiții. Pentru  mine, interesul național este deasupra interesului personal”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta și-a exprimat speranța că șeful statului va decide construirea viitorului Executiv tot în jurul PNL, motiv pentru care liderul PNL Ludovic Orban și-a stabilit ca obiectiv constituirea unei majorități parlamentare care să fie coloana vertebrală a viitorului Guvern, exprimându-și speranța că viitorul Premier va fi dat tot de PNL.

Președintele României a luat act de decizia depunerii mandatului de Prim Ministru a lui Ludovic Orban și l-a desemnat în calitate de Premier interimar pe ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.