Viorel Pascu își continuă lupta în instanță cu CFR pentru reabilitarea Haltei Lunca Jiului din Petroșani

Home Stiri la zi Viorel Pascu își continuă lupta în instanță cu CFR pentru reabilitarea Haltei Lunca Jiului din Petroșani
Viorel Pascu își continuă lupta în instanță cu CFR pentru reabilitarea Haltei Lunca Jiului din Petroșani

Fără a avea o calitate oficială în administrația publică, fostul consilier local Viorel Pascu din Petroșani a reușit să oblige în instanță Regionala CFR Timișoara să finalizeze proiectul de investiții privind modernizarea Stației CFR Petroșani. ”După 30 de ani de democrație și 14 ani de la intrarea în U.E. am ajuns să ne cerem drepturile, pe care legile ni le acordă nouă cetățenilor, prin sălile „pașilor pierduți” ale instanțelor de judecată. Mi-au trebuit 7 ani ca să reușesc cu Gara Petroșani, care în cele din urmă a fost reabilitată corespunzător, lucrările fiind finalizate chiar în preajma sărbătoririi a 150 de ani de la inaugurare acesteia, odată cu linia ferată Simeria-Petroșani”, spune Viorel Pascu.

Acest succes l-a determinat pe Viorel Pascu să adopte o atitudine similară și față de un alt important obiectiv din cadrul CFR de la Petroșani, respectiv halta Lunca Jiului, din zona Parângul a municipiului. ”Visez la Halta Lunca Jiului cu condiții umane, prin care să se asigure un minim de confort pentru cei care o tranzitează, respectiv: peroane pe ambele fire, copertine, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, apă, toaletă, balustrade pentru coborârea de pe peron în stradă. Asta am cerut și instanței de judecată să dispună”, explică Viorel Pascu.

Acesta spune că procesul pe care l-a intentat Regionalei CFR Timișoara, care are în administrare această haltă, durează deja de un an de zile și încă se întrevede un drum lung și anevoios, chiar dacă este vizibil pentru oricine că situația în care se află acum halta Lunca Jiului este neconformă cu mileniul în care ne aflăm. ”Pentru suferința și lacrimile agricultorilor din 3 județe care vin la piețele din Cartierul Aeroport, pentru cetățenii municipiului Petroșani și ai Văii Jiului, voi continua lupta, din respect și cu atitudine responsabilă față de aceștia, de a fi respectați de către instituțiile statului”, a mai spus Viorel Pascu.

Următorul termen de judecată în acest proces a fost fixat pentru data de 11 februarie 2021.