Gabriel Lungu completează, dureros, lista grelelor pierderi ale anului 2020

Home Stiri la zi Gabriel Lungu completează, dureros, lista grelelor pierderi ale anului 2020
Gabriel Lungu completează, dureros, lista grelelor pierderi ale anului 2020

Oameni simpli sau importanți, cunoscuți sau buni prieteni, completează dureros, cu o ritmicitate îngrozitoare, lista pierderilor pe care le consemnăm în acest fatidic an 2020. Cel mai recent nume pe această listă este cel al lui Gabriel Lungu, trecut, la doar 51 de ani, în lumea celor drepți. Într-un fel, Gabriel Lungu se întoarce ”acasă”, pentru că dreptatea, legea și drepturile semenilor săi au fost țelurile care i-au marcat acestui om întreaga carieră și viață, de parcă acesta s-ar fi vrut a fi de fapt scopul existenței sale în acest univers. Gabi Lungu a făcut parte din rândul puținilor profesioniști veritabili din umbra oamenilor politici ai Văii Jiului și, mai apoi, ai țării.

A muncit și a învățat mult, pentru a ajunge la acest statut, dar tocmai prin aceste calități și-a câștigat respectul și prietenia foarte multor oameni. Născut în localitatea Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, Gabriel Lungu a muncit mai întâi la CFR, dar, ca orice om simplu, a pus mare preț pe carte, a învăţat toată viaţa și, după ce a absolvit Facultatea de Drept, a lucrat ca și consilier juridic la Prefectura Hunedoara, mai apoi a fost consilier parlamentar, apoi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, sub mai mulţi miniştri, apoi Secretar de Stat la Ministerul Economiei, iar în ultima parte a vieții a fost Director general în cadrul Inspecţiei Generale a Muncii. Peste tot pe unde a trecut, Gabriel Lungu a lăsat amprente ale muncii sale, care se regăsesc în multe din legile de ale căror efecte pozitive se bucură astăzi cetățeni ai Văii Jiului, ai județului Hunedoara și ai țării. Gabriel Lungu a fost și un consultant de încredere pentru mulți dintre jurnaliștii care cred încă în verificarea informațiilor, iar pentru noi a fost întotdeauna ”a treia sursă”, decisivă, de verificare a unor informații sensibile pe care le-am oferit, mai apoi, cu deplină încredere, cititorilor noștri.

Pe cât de bun profesionist s-a dovedit a fi Gabriel Lungu în cariera sa profesională, tot atât de valoros s-a dovedit a fi și în viața personală. Ca soț și tată deosebit, ca prieten fidel și om de aleasă probitate morală, nu este de mirare că în aceste triste momente ce consemnează trecerea sa în eternitate, sute de oameni își exprimă, cu tristețe, regretul și compasiunea pentru familia greu încercată. Iar cuvintele așternute de aceștia sunt, fiecare în parte, însoțite de lacrimi. Ce ciudată premoniție o fi avut Gabi atunci când, cu ceva vreme în urmă, posta profetic pe pagina sa de socializare, un citat al lui Emil Cioran: ”Despre viață nu se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi !…”

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i primească sufletul său bun în lumea celor drepți !