Cine sunt câștigătorii ediției din acest an ai ”Festivalului Crailor” de la Lupeni

Home Cultură Cine sunt câștigătorii ediției din acest an ai ”Festivalului Crailor” de la Lupeni
Cine sunt câștigătorii ediției din acest an ai ”Festivalului Crailor” de la Lupeni

Procedura de vot electronic, care a fost adoptată anul acesta de către organizatorii Festivalului Crailor de la Lupeni, pentru a-i desemna pe laureații ediției anului 2020 care s-a derulat, de asemenea, exclusiv on-line, s-a încheiat.

În urma voturilor primite, precum și a aprecierilor și distribuirilor videoclipurilor trupelor de crai, după cum informează Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, premiile vor fi acordate astfel:
* Premiul I – Craii VESTITORII DOMNULUI din Bărbăteni, Lupeni
* Premiul II – Craii din POPEȘTI, Uricani
* Premiul III – Craii MOȘTENITORII din Bărbăteni, Lupeni
Organizatorii, Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni, împreună cu SC Comexim R SRL Lupeni au decis să acorde însă și o serie de premii speciale, după cum urmează:
* Premiul special pentru păstrarea tradițiilor populare – Craii din PAROȘENI
* Premiul de popularitate – Craii din ȘTEFAN, Lupeni
* Premiul pentru cele mai frumoase costume – Craii de la RĂSĂRIT din Cartierul Viitorului, Lupeni.
Dincolo însă de această ierarhie, primarul municipiului Lupeni apreciază că adevărații câștigători ai acestui festival sunt românii și, în mod special, oamenii din Valea Jiului. ”Întrucât scopul festivalului este acela de a păstra si a promova tradițiile populare românești, adevăratul câștigător al acestui festival este publicul, sunt românii, cetățenii Văii Jiului care s-au putut bucura de un adevărat regal de colinde tradiționale! Felicitări tuturor trupelor de crai! Mulțumim tuturor participanților la festival, precum si colindătorilor pentru minunatele colinde, pentru frumoasele videoclipuri, respect și considerație pentru eforturile depuse de acești oameni minunați pentru a ne bucura sufletele! Ne-ați impresionat prin modul în care ați reușit să vă organizați, prin modul în care ne-ați cântat și încântat cu acest frumos COLIND AL CRAILOR, introducându-ne în atmosfera magică a Sărbătorilor de Iarnă. Vă așteptăm și la ediția din anul viitor! Sărbători binecuvântate!”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Dacă doriți să vă revedeți programul celor 6 cete de colindători care au participat anul acesta la Festivalul Crailor de la Lupeni, puteți face acest lucru vizionând filmările disponibile pe canalul YouTube sau pe pagina de facebook a primarului din Lupeni.