Sindicatele din învățământ cer concurs pentru desemnarea noilor directori de școli

Home Stiri la zi Sindicatele din învățământ cer concurs pentru desemnarea noilor directori de școli
Sindicatele din învățământ cer concurs pentru desemnarea noilor directori de școli

În opinia reprezentanților organizațiilor sindicale din sectorul educațional, concursul pentru ocuparea funcțiilor de director în unitățile școlare unde mandatul directorilor s-a încheiat, reprezintă singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a învățământului

În acest sens, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ îi solicită ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, să demareze procesul de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământul preuniversitar.

Pentru a elimina orice suspiciune privind numirea prin detașare a directorilor, consider că este obligatoriu ca Ministerul Educației să demareze procedurile pentru organizarea concursurilor pentru funcțiile de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar. Zilele acestea expiră mandatele directorilor și directorilor adjuncți numiți în urma concursurilor, iar inspectoratele trebuie să emită noi decizii pentru ca sistemul să poată funcționa în continuare. Altfel, începând cu 9 ianuarie, riscăm să intrăm într-un blocaj, deoarece actualilor directori le expiră dreptul de semnătură în Trezorerie. Considerăm că cea mai bună soluție este prelungirea mandatelor actualilor directori și organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor. Bineînţeles, acolo unde se impune pe baza unor argumente justificate, pot fi operate schimbări. Însă, ținând cont de situația actuală, regula ar fi  continuitatea“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET “.

În același timp, sindicaliștii din Educație atrag atenția că în această perioadă expiră mandatele directorilor numiți în urma concursurilor de acum 4 ani, iar, dacă inspectoratele școlare nu emit decizii de menținere a actualilor directori sau de numire a altor persoane acolo unde este necesar, există riscul de a se intra într-un blocaj financiar al unităților școlare.