Adrian Ahrițculesei a cucerit vârful celui mai mare vulcan activ din lume

Home Stiri la zi Adrian Ahrițculesei a cucerit vârful celui mai mare vulcan activ din lume
Adrian Ahrițculesei a cucerit vârful celui mai mare vulcan activ din lume

Două săptămâni a durat expediția temerarului sportiv din Petroșani, Adrian Ahrițculesei în Chile. Ambiția tânărului montaniard de a urca pe cel mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salado la altitudinea de 6.894 m, s-a încheiat, așa cum eram convinși că se va întâmpla, cu succes. De fapt, ascensiunea montană efectivă a fost una mult mai rapidă, dacă avem în vedere că ea a început efectiv pe data de 19 ianuarie 2021, după ce acesta a primit rezultatul negativ al testului Covid-19, care i-a permis să pornească în expediția din Regiunea Atacama din Munții Anzi.

Am aflat despre performanță chiar de la Adrian Ahrițculesei, care a postat în cursul zilei de astăzi o imagine foto pe pagina sa de socializare de pe vârful înzăpezit al vulcanului Ojos del Salado, aflat acum în ”adormire”. Cu modestia tipică oamenilor de mare calitate, Adrian Ahrițculesei a însoțit această imagine a victoriei nu cu vreo declarație glorioasă, ci pur și simplu mulțumindu-le celor care i-au fost cei mai aproape, încurajându-l și susținându-l în derularea acestui proiect: ”Dedic această reușită familiei, domnului Costel Avram, camaradului Ștefan Adrian Jurca și tuturor celor care mă cunosc. Mulțumesc, OPTIMED Petroșani!”, a spus Adrian Ahrițculesei.

Alături de acesta, în această inedită expediție montană s-au aflat alpinistul Radu Turtă, din Bacău, şi Ovidiu Popescu din Râşnov, ghid montan pentru alpinism şi escaladă.

Cucerirea vârfului Ojos del Salad din Chile nu este prima performanță a acestui pasionat și temerar sportiv al Văii Jiului. În ultimii ani, solitar sau în grupul de prieteni montaniarzi cu aceeași pasiune, Adrian a reușit să cucerească câteva vârfuri semețe de pe mapamond: Musala (Bulgaria) – 2925 m, Toubkal (Maroc) – 4.167 m, Elbrus (Rusia) – 5.642 m, Grossglockner (Austria) – 3.798 m, Mont Blanc (Italia) – 4.748 m, fiind doar câteva dintre acestea. Mai mult, în 2018, Adrian Ahrițculesei a reușit să ajungă pe vârful Aconcagua din Argentina, la altitudinea de 6.962 metri, aceasta fiind de altfel cea mai înaltă culme pe care a reușit să o atingă până acum.

Evident, felicitările curg acum ca o binemeritată răsplată pentru performanța ambițiosului nostru concitadin. Printre cei care și-au exprimat public admirația pentru noua performanță a acestuia se numără și Costel Avram, al cărui merit este doar acela de a fi bun prieten al întregii familii Ahrițculesei și coleg cu Adrian în cadrul Asociației Rosa Multiflora. ”Felicitări, Adrian Ahrițculesei. Petroșăneanul nostru tocmai a reușit performanța de a urca pe Ojos del Salado, care este cel mai înalt vulcan activ de pe pământ. Sunt fost sportiv și știu ce înseamnă performanța. Se obține cu multă muncă și tot atâtea sacrificii! Mult succes în tot ceea ce îți propui pe viitor, Adrian! În cazul tău, încurajarea „sky is the limit” își găsește sensul!”, i-a scris acestuia Costel Avram.
Pentru Adrian odată cu cucerirea acestei noi frontiere de pe ”acoperișul lumii”, este clar de pe acum că următoarele provocări sportive ale acestuia țintesc spre ”șaptemiarii” planetei și, mai apoi, spre ținta supremă: Himalaya. Ținte spre care îi dorim concitadinului nostru mult succes, iar pentru prima performanță a anului 2021, mai spune doar atât: Felicitări, Adrian Ahrițculesei !