Universitatea din Petroșani organizează și în acest an, în parteneriat cu INCD-INSEMEX Petroșani, simpozionul internațional SIMPRO, eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediție. Acesta se va desfășura în perioada 27-28 mai 2021, exclusiv on-line. Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, simpozionul internațional multidisciplinar SIMPRO are ca obiectiv principal reunirea cercetătorilor din mediul academic și din industrie, astfel încât participanții să aibă posibilitatea de a afla mai multe despre activitățile de cercetare la nivel național și internațional.
În acest scop, și la ediția din acest an a SIMPRO sunt invitați să participe oameni de știință, cercetători, profesori, doctoranzi și studenți, cu atât mai mult cu cât tema ediție din 2021 este una extrem de ofertantă: ”Calitate și inovare în educație, cercetare și industrie – triunghiul de succes pentru o dezvoltare economică, socială și de mediu durabilă”.
În cadrul evenimentului au fost invitați să conferențieze o seamă de personalități ale vieții științifice europene, dintre care-i amintim aici pe Carsten DREBENSTEDT (de la Bergakademie Technische Universität Freiberg, Germany), Peter MOSER (de la Montanuniversität Leoben, Austria), Krzysztof KOTWICA (de la AGH University of Science and Technology, Poland), Artur GAMAN (de la NIRD INSEMEX Petroșani, Romania), Jean-Jacques WAGNER (de la IUT de Belfort-Montbeliard, France) sau Mihalis GALETAKIS (de la Technical University of Crete, Chania, Greece).
Subiectele principale care vor constitui temele de dezbatere a lucrărilor de cercetare științifică ce urmează să fie prezentate de participanții la acest important eveniment educațional au în vedere următoarele:
- Progrese în știința siguranței și managementul riscurilor ocupaționale;
- Provocări în minerit, prelucrarea mineralelor, topografie și inginerie civilă;
- Inginerie și protecție durabilă a mediului;
- Provocări inovaționale în ingineria electrică și tehnologia energetică;
- Dezvoltări în domeniul controlului sistemelor, tehnologiei informației și securității cibernetice;
- Inginerie industrială, mecanică și de transport;
- Matematică aplicată, informatică și fizică;
- Tendințe recente în afaceri, economie, drept și administrație publică;
- Abordări contemporane în asigurarea calității, management și marketing;
- Realizări în științe umaniste și sociale;
- Cercetare în domeniul educației, dezvoltare durabilă și studii interdisciplinare.