Sute de hectare de păduri hunedorene incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine

Home Stiri la zi Sute de hectare de păduri hunedorene incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine
Sute de hectare de păduri hunedorene incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine

Nu mai puțin de 787 de hectare de pădure cvasivirgină din județul Hunedoara vor fi introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine.

Propunerea, venită din partea WWF Programul Dunăre-Carpați România, a fost avizată favorabil de Garda Forestieră Timișoara și a fost înaintată către Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură.

Suprafețele, aflate în proprietatea publică a statului, sunt localizate pe raza Ocolului Silvic Retezat (trupurile de pădure Lăpușnicul Mic, Bârnău și Izvorul Bucurei) și a Ocolului Silvic Petroșani (trupurile Silvei, Mija Mare, Mija, Jieț și Ursului).

Potrivit Ministerului Mediului, alte 1805 hectare de pădure sunt în momentul de față în curs de analiză și evaluare, în cadrul procesulul de identificare și introducere în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine de noi suprafețe. Acest lucru asigură o protecție în plus acestor zone împădurite din țara noastră, prin interzicerea exploatărilor forestiere în perimetrele protejate de lege.