Termocentrala Mintia în atenția unui consorțiu energetic sud-coreean

Home Economie Termocentrala Mintia în atenția unui consorțiu energetic sud-coreean
Termocentrala Mintia în atenția unui consorțiu energetic sud-coreean

Un grup de firme din Coreea de Sus, format din companiile „AKEDA”, „Hyunday- Power Systems” și „BKB”, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice.

În acest context, la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a avut loc luni, 6 septembrie, o întâlnire între prefectul Călin Petru Marian și o delegație a acestui consorțiu de firme sud coreene interesat în achiziționarea Termocentralei Mintia. La discuții au fost prezenți subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell precum și administratorul special al CEH, Cristian Roșu, împreună cu reprezentantul administratorului judiciar, Emil Gros.

La întâlnirea de astăzi, prefectul  Călin Petru Marian i-a informat pe investitori că județul Hunedoara dispune de forță de muncă bine pregătiră pentru producția de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existentă cât și dintre cei care se vor pregăti în școală, la nivel de învățământ mediu și superior. De asemenea, prefectul județului Hunedoara a transmis delegației din Coreea de Sud că va acorda tot sprijinul instituțional și în acest caz dar și pentru alte eventuale investiții economia hunedoreană. ”Pentru noi, sprijinirea investițiilor în economia județului constituie o prioritate a activității și este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente și benefice pentru ambele părți” a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

Firmele sud coreene sunt implicate în investiții în energetică și în alte țări din Europa și Asia dar și de pe alte continente. Reprezentanții consorțiului au avut, în aceste zile, o serie de întâlniri oficiale și la Ministerul Energiei, după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală.