Reguli noi pentru accesul la spectacolele Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Stiri la zi Reguli noi pentru accesul la spectacolele Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Reguli noi pentru accesul la spectacolele Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Potrivit unui comunicat al Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petrioșani, în urma creșterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, de peste 3/1.000 de locuitori, în municipiul Petroșani, accesul publicului la spectacolele găzduite în sălile instituției de cultură se va face doar pe baza certificatului digital al UE privind COVID (cel care conține un QR code) care va fi scanat la intrare prin aplicația mobilă de verificare, certificat care este dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, sau în baza rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Coform hotărârii nr. 70/16.09.2021, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în localitățile aparținătoare Unităților Administrativ Teritoriale este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Purtarea măștii de la intrarea în clădirea TDIDS până la ieșirea de la spectacol rămâne obligatorie, inclusiv pe toata durata spectacolului.