Studiu privind reconversia în scop turistic a zonei Valea Jiului – Baru – Țara Hațegului

Home Administrație Studiu privind reconversia în scop turistic a zonei Valea Jiului – Baru – Țara Hațegului
Studiu privind reconversia în scop turistic a zonei Valea Jiului – Baru – Țara Hațegului

Un amplu studiu privind reconversia în scop turistic a zonei Valea Jiului – Baru – Țara Hațegului, realizat cu titlu gratuit de inginerul Manfred Helmert, din Germania, în baza bunelor relații pe care le are cu administrația locală și comunitatea din Baru a fost prezentat joi, 7 octombrie în cadrul unei întâlniri pe care autorul a avut-o cu potențialii beneficiari la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara.

Potrivit primarului comunei Baru, Daniel Răducanu, proiectul prevede să fie creat, pentru comuna Baru și localitățile învecinate, un parc tematic intitulat ”PARCUL DACILOR” și o arenă care va putea găzdui evenimente sportive naționale și internaționale. ”În parcul tematic vor putea avea loc activități pentru toate categoriile de vârstă, copii, părinți și bunici, iar realizarea acestuia, cu finanțare europeană, va constitui un prim pas pentru restructurarea economiei din zonă, pentru turism. În paralel se va dezvolta rețeaua de cazare și prestări de servicii turistice diverse”, a declarat Daniel Răducanu, primarul comunei Baru.

Acesta a mai precizat, totodată că prin accesarea fondurilor prevăzute în programul de dezvoltare locală „Anghel Saligny” al Guvernului României, vor fi modernizate infrastructurile rutieră, de apă și canalizare din zonă, strict necesare dezvoltării turismului local și regional.

Prefectul Călin Petru Marian i-a felicitat pentru inițiativă atât pe autorul studiului de fezabilitate, Manfred Helmert, cât și pe primarul comunei Baru și le-a transmis că, în calitate de reprezentant al guvernului, sprijină toate investițiile care pot duce la dezvoltarea localităților hunedorene.