Misiune îndeplinită de alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei care a cucerit cel mai înalt vârf al Africii

Home Stiri la zi Misiune îndeplinită de alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei care a cucerit cel mai înalt vârf al Africii
Misiune îndeplinită de alpinistul petroșenean Adrian Ahrițculesei care a cucerit cel mai înalt vârf al Africii

Temerarul alpinist din Valea Jiului, Adrian Ahrițculesei a încheiat cu succes expediția sa de ascensiune în Munții Kilimandjaro din Africa. Acesta a postat marți, 16 noiembrie 2021, o imagine de pe cel mai înalt vârf al Africii: Uhuru Peak (5895 de metri), fapt care confirmă îndeplinirea misiunii sportive la care s-a angajat în urmă cu o săptămână.

Cucerirea celui mai înalt vârf montan al continentului african, care face parte din celebrul munte Kilimandjaro (din Tanzania) încununează un an de succes al ambițiosului sportiv din Valea Jiului. Acesta a ținut să mulțumească și celor care au sprijinit expediția sa din Munții Kilimandjaro, firma Optimed Petroșani și prietenul său, Costel Avram – administrator public al județului Hunedoara.

Adrian Ahrițculesei își adaugă astfel cucerirea vârfului Uhuru Peak (5895 m) la celelalte perfomanțe similare realizate în ultimii ani, în care a bifat mai multe succese în materie de ascensiune montană, cucerind deja câteva vârfuri semețe de pe mapamond, precum: Musala (Bulgaria) – 2925 m, Toubkal (Maroc) – 4.167 m, Elbrus (Rusia) – 5.642 m, Grossglockner (Austria) – 3.798 m, Mont Blanc (Italia) – 4.748 m, Ocos de Saldon (Chile) – 6.894 m  sau Aconcagua (Argentina) – 6.962 m.

Felicitări, Adrian Ahrițculesei !