Dublu eveniment cultural la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

Home Cultură Dublu eveniment cultural la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani
Dublu eveniment cultural la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

Două evenimente culturale deosebite figurează pe agenda Casei de Cultură a Studenților din Petroșani pentru finalul acestei săptămâni.

Aici va fi vernisată cea de-a XXXIX-a ediție a Simpozionului național studențesc de artă sacră ”Coletul cu artă”, unul dintre evenimentele de cea mai mare anvergură organizate în colaborare cu Centrul de Creație și Cercetare Continuă ”Sf. Evanghelist Luca” al Facultății de Teologie Ortodoxă, Secția de Artă Sacră al UBB Cluj.

Vernisajul expoziției de artă sacră, programat pentru vineri, 19 noiembrie 2021, ora 13,00 este dublat și de lansarea volumului ”Coletul cu artă”, un album care reflectă parcursul celor aproape patru decenii ale simpozionului național studențesc de artă sacră, volum care-i are ca autori pe Lavinia Hulea (directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani) și Marius Dan Ghenescu (director și fondator al Centrului de Creație și Cercetare Continuă ”Sf. Evanghelist Luca” al Facultății de Teologie Ortodoxă, Secția de Artă Sacră al UBB Cluj).

La acest eveniment cultural au fost invitați să participe, printre alții, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin – Rectorul Universității din Petroșani, Izabela Maria Kacso-Doboly – secretat de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Lorincz Szell – subprefectul județului Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani, prof.univ.dr. Teofil Tia – Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă de la UBB Cluj, Pr.prof.univ.dr. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB Cluj.

Expoziția de artă sacră, amenajată în sala de expoziții a Casei de cultură a Studenților din Petroșani va putea fi vizitată în perioada 19-28 noiembrie 2021, de către toți cei interesați, desigur cu respectarea normelor de protecție sanitară.