Sărbători cu iluminat festiv de senzație la Lupeni, spre bucuria oamenilor și satisfacția autorităților

Home Administrație Sărbători cu iluminat festiv de senzație la Lupeni, spre bucuria oamenilor și satisfacția autorităților
Sărbători cu iluminat festiv de senzație la Lupeni, spre bucuria oamenilor și satisfacția autorităților

Ziua Națională a României a adus pentru locuitorii municipiului Lupeni și multașteptatul moment al pornirii iluminatului festiv de sărbători.

Pentru asta, autoritățile locale și compania Diacom Lupeni, căreia Primăria și Consiliul Local al municipiului Lupeni i-au încredințat de câțiva ani misiunea de împodobi principalele artere rutiere, clădiri reprezentative și parcurile din oraș, s-au pregătit de aproape o lună de zile. Pe lângă luminile ornamentale achiziționate în anii precedenți și aflate deja în inventarul administrației locale, Primăria Lupeni a alocat și în acest an surse financiare pentru achiziția de noi decorațiuni luminoase, astfel încât orașul să fie împodobit și mai frumos ca în anii anteriori.

Cetățenii municipiului Lupeni s-au adunat în număr mare în seara zilei de 1 Decembrie 2021, în Parcul CAP, locul devenit deja unul de tradiție pentru evenimentele publice ale comunității locale. Liderii comunității locale, de la primarul Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș, de la mare parte din membri Consiliului local și până la numeroși copii, părinți și bunici s-au întâlnit aici, în mod firesc, pentru a se bucura de acest important moment din viața urbei. Tot aici a avut loc și momentul oficial al aprinderii iluminatului ornamental pentru sărbători din municipiul Lupeni.

Acesta a fost precedat și de un scurt discurs al primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a arătat, printre altele, că deși bucuria sărbătorilor este umbrită încă de evoluția pandemiei, oamenii au nevoie de momente în care să se simtă bine împreună, în care să se bucurie de fascinația sărbătorilor de iarnă. ”Trăim vremuri grele, în care cu toții suntem puși la încercare de acest virus care ne-a schimbat viața, care ne-a făcut de atâta timp să stăm departe unii de ceilalți. Însă eu cred că în astfel de vremuri grele, în care nu avem voie să stăm unii alături de alții, în care nu avem voie să ne îmbrățișăm, trebuie cu atât mai mult să ne dovedim solidari și să fim împreună, la bucurie la fel ca la necaz. Astăzi este un moment de bucurie, pentru că suntem împreună pentru a aduce magia sărbătorilor de Crăciun și în municipiul Lupeni. Vă asigur că noi, administrația locală, ne-am străduit să facem în așa fel încât cetățenii municipiului Lupeni să simtă lumina și căldura sărbătorilor de iarnă și să aibă sufletele pline de bucurie. Să uităm așadar, de necazurile cotidiene măcar pentru o clipă și să ne bucurăm de sărbătorile care bat la ușă, pentru că de astăzi, Lupeniul îmbracă straie de sărbătoare”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Tot domnia sa, a fost și cel care a primit misiunea apăsat butonul magic care a făcut posibil ca, de acum înainte, până după Anul Nou, municipiul Lupeni să fie scăldat într-o feerie de lumină și culoare. ”Ne-am dorit să avem un buton real, care chiar să declanșeze aprinderea luminilor. Asta pentru că nu prea credeau copiii că vom aprinde iluminatul de la o siguranță. Am făcut posibil și acest lucru dar, înainte de momentul zero, un copilaș puțin grăbit, care nu a crezut întrutotul în butonul nostru magic, l-a apăsat și a furat puțin startul. Dar și acest moment a fost unul plăcut și amuzant”, arată primarul Lucian Resmeriță.

Cert este că la Lupeni, iluminatul ornamental este, spre bucuria tuturor, dar mai ales a celor mici, unul de senzație, mai frumos parcă decât în toți anii precedenți.

Vă invităm la Lupeni să descoperiți singuri adevărul sin spatele acestor cuvinte. Și pentru a imortaliza acest lucru în cele mai frumoase imagini dintr-un oraș de poveste: Lupeni !