Primele colinde de Crăciun ale acestui an au răsunat și în curtea Consiliului județean Hunedoara

Home Stiri la zi Primele colinde de Crăciun ale acestui an au răsunat și în curtea Consiliului județean Hunedoara
Primele colinde de Crăciun ale acestui an au răsunat și în curtea Consiliului județean Hunedoara

La Consiliul județean Hunedoara s-a dat startul sezonului de colinde. Pe scena amplasată în curtea interioară au urcat, luni, 13 decembrie, primii oaspeți de seamă care au adus, prin colindul lor, vestea Nașterii Mântuitorului.

Gazde le-au fost chiar președintele CJH, Laurențiu Nistor, vicepreședinții Ion Bădin și Alin Țambă, administratorul public Costel Avram, dar și mulți alți funcționari publici ai instituției administrației județene. Aceștia i-au primit cu bucurie pe preotul Valentin Crainic și grupul său de colindători, pe Călușarii din Boșorod și pe interpreții Eugen Pistol, Mihai Petreuș, Nelu Ban Fântână, Mariana Suciu, Alina Ienciu, Viorica Brândușan și Lavinia Zselnyan, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean”.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, le-a acordat tuturor câte o Diplomă de Excelență pentru ”harul și pasiunea de a duce mai departe nepieritoarele comori ale folclorului nostru românesc, colinda moștenită de generații de la străbuni”.

În avanpremiera spectacolului, pe scenă au urcat și elevii clasei a III-a B de la Liceul Tehnologic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” din Deva. Micuții colindători au fost răsplătiți cu daruri dulci și cărți oferite chiar de Moș Crăciun.

La Consiliul Județean Hunedoara, programul de colinde va continua până vineri, 17 decembrie, în fiecare zi cu începere de la ora 14.00.