Colindători din Țara Zarandului și Țara Hațegului la CJH, în a patra zi a Festivalului ”Iată, vin colindători !”

Home Stiri la zi Colindători din Țara Zarandului și Țara Hațegului la CJH, în a patra zi a Festivalului ”Iată, vin colindători !”
Colindători din Țara Zarandului și Țara Hațegului la CJH, în a patra zi a Festivalului ”Iată, vin colindători !”

Cea de-a patra zi a Festivalului de colinde ”Iată, vin colindători!”,  care are loc în premieră anul acesta, la Deva, în curtea interioară a Consiliului județean Hunedoara le-a prilejuit gazdelor întâlnirea cu noi cete de colindători, sosiți atât de la unitățile de învățământ, cât și din zone etno-folclorice hunedorene precum Țara Zarandului sau Țara Hațegului.

Astfel, joi, 16 decembrie 2021, încă de dimineață, pe scena din curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara s-au auzit frumoasele colinde interpretate de copiii de la școlile și grădinițele din județ. Peste 250 de preșcolari și elevi au pășit, cu emoție, pe scenă și au vestit Nașterea Mântuitorului. La final, cu toții l-au întâlnit pe Moș Crăciun de la care au primit daruri dulci și cărți.

De la ora 14.00, tocmai din Țara Zarandului a venit pe scena de la Consiliul Județean Hunedoara Mihaela Oprea și grupul său de colindători. Și Țara Hațegului a fost reprezentată de grupul de colindători din comuna Sălașu de Sus. Programul de colinde a fost încheiat de tinerii artiști ai Ansamblului ”Românașul” al Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva. Cu toții au fost răsplătiți cu Diplome de Excelență semnate de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La Consiliul Județean Hunedoara, programul de colinde deschis publicului continuă și vineri, 17 decembrie, cu începere de la ora 14.00.

Evenimentul ”Iată, vin colindători…” este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva.