Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

Home Anunțuri Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”
Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

În data de 15 septembrie 2021, a fost semnat de EURO JOBS SRL cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene contractual de finantate pentru proiectul cu titlul “TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 2: Îmbunatațirea situației tinerilor din categoria NEETs. Acesta are o perioadă de implementare de 24 luni respectiv până la data de 16 septembrie 2023.

Proiectul este implementat de SC EURO JOBS SRL – Petroșani în calitate de beneficiar și lider de parteneriat și SC TOP MEDIA SRL – Reșița în calitate de partener. EURO JOBS SRL se ocupă de înscrierea persoanelor eligibile în proiect din județele Hunedoara și Arad iar partenerul TOP MEDIA SRL realizează înscrierea persoanelor din județele Caraș-Severin și Timiș în activitățile proiectului.

Grupul țintă eligibil cuprinde exclusiv tineri NEETs someri (NEET – acronim din limba engleză și înseamnă Not in Education, Employent or Training), cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reședința în Regiunea Vest, înregistrați și profilați în prealabil de către Serviciul public de ocupare.

Încă din prima luna de implementare a fost demarată Campania de informare și recrutare a Grupului Țintă. Au fost informate peste 700 de persoane prin promovare directă (au fost distribuite pliante),  digitală (pagina de facebook Tineri Neets și landing page) si Caravane de informare realizate prin Acordurile de parteneriat cu UAT-urile din județele Arad, Hunedoara, Caras-Severin și Timiș.

Pentru cursurile de calificare: Vopsitor industrial – 360 ore, Sudor Electric – 360 ore, Confecționer-asamblor articole din textile – 360 ore, Tâmplar manual – 360 ore, Ajutor bucătar – 120 ore, Îngrijitor bătrâni la domiciliu – 360 ore,  Operator confecționer industrial – 360 ore, Lucrător pentru structuri în construcții – 360 ore, cursuri de scurtă durată: Ajutor bucătar, Femeie de serviciu, Operator Deratizare Dezinfectare Dezinsecție au fost recrutate un număr de 35 de persoane, urmând ca în perioada imediat următoare să fie deschisă prima grupă de curs formată din 13-14 cursanți. Toate persoanele înscrise la cursurile de calificare vor primii diploma recunoscută și acreditată de Ministerul Muncii și al Educației și vor fi subvenționate cu 3 lei/oră participată la curs.

Pentru cursul de COMPETENȚE ANTREPRENORIALE au fost recrutate un număr de 28 de persoane din 56, a fost deschisă prima grup de curs în data 15 Decembrie 2021, urmând ca la începutul lunii Ianuarie să fie deschisă și cea dea 2-a grupa. La sfârșitul tuturor celor 4 grupe de curs va fi realizat Concursul Planurilor de Afaceri, iar cele mai bune 2 planuri de afaceri vor câștiga finanțare a câte 25.000 de euro și suport gratuit în implementare din partea EURO JOBS timp de 1 an de zile.

Fiecare cursant înscris la un curs va beneficia în mod gratuit și de cursul online COMPETENTE DIGITALE de 40 ore – în care va învăța noțiuni de bază privind utilizarea calculatorului.

Au fost puși în legătura cu angajatori un număr de 5 tineri din care doi au fost angajați. Prin acest proiect cei doi parteneri oferă servicii gratuite de medierea muncii pentru tineri având ca obiectiv să ajute 162 persoane să se angajeze pe parcursul celor doi ani de implementare.

Dacă ai intre 16-28 ani, nu ai loc de muncă și nu ești înscris la o școală sau facultate și vrei să îți deschizi o afacere sau sa te califici în meseria dorită, contactează-ne! Locurile sunt limitate!

Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite telefonic, pe whatsapp sau e-mail de: Expert implementare: Elena IANOȘI, tel: 0734968604, 0354.108.516, e-mail: liliana.ianosi@gmail.com, office@euro-jobs.org.