Demersuri privind organizarea examinării teoretice pentru permisul auto în Valea Jiului

Home Stiri la zi Demersuri privind organizarea examinării teoretice pentru permisul auto în Valea Jiului
Demersuri privind organizarea examinării teoretice pentru permisul auto în Valea Jiului

Locuitorii din Valea Jiului care doresc să obțină un permis de conducere al autovehiculelor ar putea avea oportunitatea ca, din acest an, să poată face toate demersurile în acest scop în plan local. După cum se știe, în prezent, în mai multe localități ale Văii Jiului, sunt active școli de șoferi, iar examinarea practică este organizată, periodic, la Petroșani. Din păcate, pentru a putea susține această probă, absolvenții școlilor de șoferi trebuie să susțină înainte proba de examinare teoretică pentru care este obligatorie deplasarea în municipiul Deva, la sediul Serviciului Județean de Permise și Înmatriculări Hunedoara.

Primarul municipiului Petroșani dorește să schimbe această regulă și să convingă autoritățile în drept de oportunitatea deschiderii unui centru de examinare teoretică a celor care doresc să obțină permisul de conducere. Argumentele acestuia sunt, în principal, de natură economică, dar și practică. Tiberiu Iacob Ridzi arată că deplasarea dus-întors la Deva, pentru susținerea examenului teoretic pentru permisul de conducere, implică un efort financiar și de timp semnificativ pentru cetățenii Văii Jiului și este convins că această problemă poate fi rezolvată printr-o simplă decizie administrativă, odată cu deschiderea unui centru de examinare la Petroșani. El crede că acest lucru este cu atât mai posibil cu cât deja, la Petroșani, este organizată periodic, examinarea practică a absolvenților școlilor de șoferi, iar un centru de testare a cunoștințelor teoretice în domeniu a mai existat, cu ani în urmă, la Petroșani.

În plus, pentru a veni în sprijinul acestei idei, primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că administrația locală de la Petroșani poate identifica și pune la dispoziția Serviciului Public de Permise și Înmatriculări spațiul adecvat pentru desfășurarea examenului teoretic în vederea obținerii permisului de conducere, așa cum a făcut și în cazul Biroului de Înmatriculări care urmează să fie deschis la Petroșani.

Pentru materializarea demersului său, primarul municipiului Petroșani a transmis, zilele acestea, o adresă oficială către Instituția Prefectului județului Hunedoara în care solicită prefectului Petru Călin Marian să facă, la rândul său, demersuri oficiale în acest sens la Ministerul de Interne.