7 sfaturi eficiente pentru o curățenie rapidă a locuinței

Home Economie 7 sfaturi eficiente pentru o curățenie rapidă a locuinței
7 sfaturi eficiente pentru o curățenie rapidă a locuinței

Cu toții ne dorim o casă o curată însă atunci când vorbim de curățenie, pare mai degrabă o acțiune copleșitoare. Dacă nu ești o persoană pasionată de curățenie, iată 7 sfaturi de care să ții cont pentru a-ți ușura munca și a avea o casă curată mai rapid. Cu toate că a face curățenie nu pare să însemne că este nevoie de a te ține de un plan, în realitate un plan, chiar te ajută mai mult decât îți imaginezi.

Astfel că dacă nu știi exact cu ce anume să începi pentru a finaliza cât mai rapid curățenia , ține cont de sfaturile specialiștilor de la Supermercato pe care ți le prezentăm mai jos.

  • Nu face curățenie în camere pe rând

Deși pare mult mai ușor să începi cu o cameră și apoi să te muți în alta, apoi în baie și tot așa, de fapt lucrurile stau cu totul diferit.

Curățenia este mult mai eficientă dacă te axezi pe sarcini și nu pe locurile unde ai de curățat.

Dacă spre exemplu începi să aspiri, aspiră în toate camerele iar apoi treci la următoarea sarcină.

În acest fel nu vei avea impresia că faci aceeași sarcină din nou și din nou.

  • Ia cu tine toate produsele de curățenie 

În special dacă ai o casă mare, dar nu neapărat, faptul de a începe să iei cu toate produsele de care ai nevoie, te poate scuti de foarte mult efort.

Spre exemplu, dacă ești în bucătărie iar produsele cu ce se curata aragazul de inox sunt în debara iar ulterior îți vei aminti și de produsul pentru pardoseală care se află în baie, vei face drumuri  inutile care te vor face să obosești mult mai repede.

Optează pentru un cărucior mic pe roți, o găleată sau orice ți se pare ție confortabil și la îndemână.

  • Înainte de curățenie scapă de dezordine

În cazul în care ai lucruri împrăștiate în toată casa cel mai bun lucru pe care îl poți pentru a începe este să le aduni.

Indiferent că sunt lucruri care nu sunt puse la locul lor, lucruri care trebuie aruncate sau lucruri care trebuie depozitate, găsește-le fiecăruia locul, înainte de a începe curățenia propriu-zisă.

În acest fel vei face de fiecare dată o curățenie generală și vei arunca tot ceea ce nu mai este necesar, fiindu-ți din ce în ce mai ușor ulterior

  • Șterge praful de sus în jos

Iată că aici există o regulă de bază, atunci când ștergi praful. Începe cu părțile de sus, precum ventilatoare, partea superioară a mobilierului, lămpi, rame foto sau chiar ventilatoare.

Urmează să mergi în zonele greu accesibile precum jaluzele sau calorifere iar abia la final, șterge praful de pe rafturile de jos.

După ce ai șters praful, abia acum vine rândul aspiratului.

  • Șterge oglinzile și sticla după ce ai aspirat

Acum că praful este șters și ai finalizat și cu aspiratul, poți începe să ștergi oglinzile și mobilierul din sticlă.

Dacă o faci înainte ca ceilalți doi pași să fie făcuți riști ca praful să se ridice și să fi nevoit să le ștergi din nou.

  1. Dezinfectează blaturile și orice suprafață

Acum mai mult ca niciodată nu trebuie să omitem acest pas.

De la masă, la blatul din bucătărie, clanțele ușilor, telecomandă, întrerupătoare și telefoane mobile, toate este bine să le iei în considerare atunci când faci curățenie pentru a te asigura că totul este complet dezinfectat și curat.

  • Lasă pe chiuvete și cadă detergent înainte de a le spăla

Înainte de a te apuca efectiv să cureți chiuvetele și cada, ideal ar fi să treci prin toate băile (în cazul în care ai mai multe).

Pulverizează detergent pe fiecare și lasă-le câteva minute până le vine rândul, pentru ca murdăria să aibă timp să se înmoaie.

În acest fel îți va fi mult mai ușor să le cureți.

Procedează la fel și pentru vasul de toaletă.

După ce ai efectuat curățenia nu uita să cureți toate instrumentele cu care ai lucrat pentru a le avea perfect curate și dezinfectate pentru data viitoare.