Bugetul Primăriei municipiului Hunedoara este în faza dezbaterii publice

Home Administrație Bugetul Primăriei municipiului Hunedoara este în faza dezbaterii publice
Bugetul Primăriei municipiului Hunedoara este în faza dezbaterii publice

Primăria municipiului Hunedoara a publicat pe site-ul propriu (www.primariahunedoara.ro) proiectul bugetului local pentru anul 2022. Conform proiectului amintit, valoarea totală a bugetului va fi de 404.607.640 lei, cu aproximativ 2 milioane de lei mai mare decât bugetul proiectat pentru 2021, la începutul anului trecut.

Pentru anul acesta, Primăria Hunedoara previzionează venituri în valoare de 389.335.520 de lei, diferenţa până la suma totală menţionată anterior fiind acoperită de excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2021. Tot excedentul de anul trecut va fi folosit pentru investiţii. De fapt, per total, 71,5 la sută din bugetul planificat pentru anul în curs este reprezentat de sume alocate proiectelor de investiţii, fie că ne referim la lucrări finanţate exclusiv din bugetul local, fie că este vorba despre proiecte cu fonduri europene ori guvernamentale.

„Hunedoara are în continuare mare nevoie de investiţii în infrastructură: străzi, parcări, clădirile şcolilor, clădirea spitalului, iluminat public, parcuri, zone pietonale şi lista continuă. Acesta este motivul pentru care ne concentrăm eforturile în acest sens. Totuşi, ca de obicei, este un buget echilibrat, fiind asigurate sume consistente şi pentru celelalte domenii în care Primăria are responsabilităţi faţă de comunitate: educaţie, sănătate, asistenţă socială, cultură, sport şi aşa mai departe. Şi în acest an Hunedoara îşi va continua dezvoltarea cu ajutorul fondurilor europene”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul de buget local al municipiului Hunedoara pe anul 2022 poate fi consultat:

  • pe pagina de internet a Primăriei municipiului Hunedoara la următoarele adrese: https://www.primariahunedoara.ro/ro/transparenta-decizionala;
  • https://emol.ro/hunedoara-hd/, sub eticheta Hotărârile Consiliului Local – Registrul pentru evidența proiectelor de hotărâri ale autorității deliberative;
  • la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, Bulevardul Libertăţii nr.17 (panoul de afişaj);
  • la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice, Monitorul Oficial Local (fosta clădire B.R.D.).

Proiectul de hotărâre se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice, Monitorul Oficial Local.

Potrivit prevederilor art. 39 din Legea nr. 273/2006, persoanele interesate pot trimite contestații cu privire la proiectul de buget până în data de 25 ianuarie 2022:

– la adresa de poștă electronică: info@primariahunedoara.ro;

– prin poștă pe adresa: Bulevardul Libertății, nr.17, Hunedoara;

– la sediul instituției, Serviciul Informații pentru Cetățeni și Relații Publice, Monitorul Oficial Local, Bulevardul Libertății, nr. 26, Hunedoara, în atenția Direcției Economice.

Pentru informații suplimentare cei interesați au la dispoziție la următorul număr de telefon: 0254/716322, interior 349, e-mail: info@primariahunedoara.ro, persoană de contact: Popa Aurelia Anișoara, director executiv Direcția Economică.