Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului cu buget aprobat pentru anul 2022

Home Administrație Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului cu buget aprobat pentru anul 2022
Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului cu buget aprobat pentru anul 2022

Municipiul Petroșani este prima localitate din Valea Jiului în care Bugetul local al anului 2022 a fost adoptat în Consiliul local.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că bugetul general al UAT Petroșani a fost elaborat în concordanță cu propunerile serviciilor din aparatul de specialitate al Priumăriei, ale direcțiilor din cadrul administrației publice locale, precum și al centrelor de execuție bugetară de la unitățile de învățământ preuniversitar.

Veniturile estimate sunt compuse din: venituri proprii, sume defalcate din TVA, subvenții de la bugetul de stat și de la alte administrații, precum și sume primite de la Uniunea Europeană.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că bugetul anului 2022 în municipiul Petroșani este unul bun, iar în repartizarea cheltuielilor, capitolul de investiții este unul important, sumele alocate pentru proiectele de dezvoltare locală fiind de peste 15 milioane de lei. ”Practic, cei mai mulți bani i-am alocat anul acesta la capitolul investiții, respectiv lucrări la infrastructura rutieră, infrastructura școlară – astfel încât toate licee, școlile și grădinițele din municipiul Petroșani să fie reabilitate termic, eficientizarea energetică a blocurilor, dar și pentru continuarea implementării, respectiv pregătirea proiectelor finanțate din fonduri de la UE (realizarea studiilor de fezabilitate, documentații tehnice, ori cota de cofinanțare, care trebuie achitată de la bugetul local). De asemenea, am alocat sume importante pentru continuarea lucrărilor la proiectul care vizează dezvoltarea domeniului schiabil, dar există în același timp prevederi bugetare pentru funcționare și administrarea zilnică a municipiului Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.