Johnny Depp spune că se află în pragul unui nou început, după ce a primit Medalia de Aur a Meritului în Serbia

Home Cultură Johnny Depp spune că se află în pragul unui nou început, după ce a primit Medalia de Aur a Meritului în Serbia
Johnny Depp spune că se află în pragul unui nou început, după ce a primit Medalia de Aur a Meritului în Serbia

Johnny Depp a primit Medalia de Aur a Meritului din partea președintelui Aleksandar Vucic în data de 15 februarie, cu ocazia zilei naționale a republicii, ca o recunoaștere a aportului pe care celebrul actor american în vârstă de 58 de ani l-a adus în ceea ce privește promovarea domeniului cinematografic și cultural din țara noastră vecină.

Actorul nominalizat la Oscar a interpretat personajul principal din lungmetrajul Minamata, lansat în urmă cu doi ani, care a fost filmat în Serbia, Muntenegru și Japonia și a jucat un rol principal în serialul de animație Puffins Unlimited, produs tot în țara vecină din sud-vest.

Fostul star de la Hollywood a mărturisit că e gata să înceapă un nou capitol în viața sa, după ce a traversat o perioadă nefastă în urma divorțului de fosta sa soție, Amber Heard, care l-a costat, printre altele și rolul său în seria Fantastic Beasts, fiind înlocuit de danezul Mads Mikkelsen.

Vă mulțumesc cu adevărat, domnule președinte Vucic și vă mulțumesc că ați fost atât de amabil să-mi acordați această medalie de merit, pe care voi avea onoarea de a o păstra. Mă aflu în pragul unei noi vieți și îmi place acest lucru, îmi place ideea unui nou început. Și mi-ar plăcea ca acest început să aibă loc astăzi, aici,” a declarat actorul principal din seria Pirații din Caraibe, după primirea distincției.

Starul american a scos în evidență și prietenia deosebită pe care a legat-o cu faimosul regizor sârb Emir Kusturica, cu care a avut ocazia să lucreze în cadrul mai multor proiecte și pe care îl consideră parte din familia sa.

Cu mulți ani în urmă am avut norocul să întâlnesc un om aparte. De îndată ce l-am văzut, am știut că nu aparținea Hollywood-ului. Numele lui este Emir Kusturica. Kusturica a devenit fratele meu, iar familia lui a devenit familia mea, i-am văzut copiii crescând. A fost o relație pe care am legat-o încă din prima zi în care ne-am cunoscut. Când te iubește, te iubește cu adevărat, iar când nu te iubește, chiar nu te iubește și îmi place asta la el,” a adăugat Depp.

Depp mai fusese primit bine în Serbia și în anul 2010, atunci când a venit pentru Festivalul internațional de film Kustendorf, fiind primit de președintele de la acea vreme, Boris Tadic.

Depp este unul dintre cei mai versatili actori ai vremurilor sale, reușind să impresioneze în filme de acțiune, comedie, dramă sau SF, însă actorul a avut o viață nelipsită de aventuri și în afara platourilor. În anul 1993, Depp, alături de Sal Jenco, colegul său din filmul 21 Jump Street, a preluat o clădire care a găzduit mai multe cluburi și pub-uri încă din anii 1940, numind-o The Viper Room. Clădirea respectivă fusese folosită în anul 1983 pentru realizarea unui videoclip al formație the Pilmsouls și în filmul The Doors, din 1991, dar și în alte trei ecranizări după ce a fost preluată de Depp și anume în Charlie’s Angels: Full Throttle (2003), Be Cool (2005) și în documentarul Dig! (2004).

În plus, în The Viper Room au avut loc diverse concerte ale unor formații celebre, dar și jocuri de poker, despre care se spune că ar fi fost organizate de Tobey Maguire, actorul care l-a interpretat pe Spider Man în filmele produse de Marvel Studios. În cadrul acestor jocuri ar fi participat personalități de cel mai înalt nivel, precum Ben Affleck, Leonardo DiCaprio și Matt Damon, despre care se știe că au o afinitate pentru acest sport al minții, iar specialiștii spun că pelicula Molly’s Game (2017) ar fi fost inspirată din cele întâmplate în clubul deținut de Depp și Jenco.

În prezent, Depp reușește să-și continue cariera recent începută în Europa. Actorul american va juca rolul regelui Ludovic al XV-lea în pelicula franceză Cel mult iubit. Filmările acestei producții importante regizate de Maiwenn Besco – care va interpreta și rolul amantei regelui – vor începe în data de 8 iulie, la Paris și include câteva scene în celebrul palat Versailles.