Reconfirmarea în funcția de președinte al AJF a lui Cristian Petrean vine la pachet cu un ambițios program de dezvoltare a fotbalului hunedorean

Home Stiri la zi Reconfirmarea în funcția de președinte al AJF a lui Cristian Petrean vine la pachet cu un ambițios program de dezvoltare a fotbalului hunedorean
Reconfirmarea în funcția de președinte al AJF a lui Cristian  Petrean vine la pachet cu un ambițios program de dezvoltare a fotbalului hunedorean

Cu toate că alegerea sa pentru un nou mandat în fruntea Asociației Județene de Fotbal Hunedoara era (așa cum s-a și dovedit de altfel!) doar o simplă formalitate, Cornel Petrean, și-a dorit să facă din acest moment un eveniment care să atragă atenția asupra ambițiosului său program de dezvoltare a fotbalului hunedorean, început de altfel încă din primul său mandat de președinte al AJF Hunedoara.

Acesta este motivul pentru care, în avanpremiera Adunării Generale a membrilor AJF Hunedoara, la Deva a avut loc săptămâna trecută ”Conferința privind dezvoltarea fotbalului hunedorean”, eveniment de anvergură organizat de AJF Hunedoara în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Au fost prezenți la dezbateri lideri ai fotbalului românesc precum Răzvan Burleanu – președintele FRF, Octavian Goga – vicepreședintele FRF, secretarul general federal – Gabriel Bodescu, directorul tehnic al FRF – Mihai Stoichiță, managerul de competiții al FRF – Felix Grigore, alți 8 președinți ai unor asociații județene de fotbal, dar și importanți factori de decizie din domeniul administrației locale și județene, începând de la președintele CJH, Laurențiu Nistor și prefectul județului, Petru Călin Marian, până la primarii unor orașe și municipii în care fotbalul se bucură de sprijin din partea autorităților locale.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei discuții interactive și a vizat problemele cu care se confruntă sportul cu balonul rotund în județul Hunedoara, dar și perspectivele de dezvoltare ale fotbalului la nivel de copii, juniori și sportivi profesioniști.

Discuțiile au fost conduse de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a fost însoțit la Deva de aproape întreg staff-ul său tehnic. Abandonul sportivilor la scurtă vreme după legitimare, dar și interesul tot mai scăzut al copiilor pentru fotbal au fost principalele teme de discuție. Sportul rege, care altădată stârnea mari pasiuni, care lega prietenii și îmbogățea viața comunității, trebuie să-și recâștige locul în inimile hunedorenilor.

”Însăși această prezență valoroasă la conferința organizată de AJF și FRF la Deva ne dă încrederea că fotbalul județean va regăsi interesul și resursele necesare pentru reveni la performanțele realizate în trecut”, a declarat Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.

În acest context, în cadrul acestui eveniment au fost încheiate o serie de acorduri de parteneriat între Asociația Județeană de Fotbal, Consiliul județean Hunedoara și Instituția Prefectului județului Hunedoara. Părţile au convenit astfel să coopereze în una sau mai multe din următoarele direcţii, cum ar fi:

  • Inițierea unor acțiuni prin care să reaprindă pasiunea pentru acest sport de la bază, în comunitățile locale, și care să fie un liant emoțional și social.
  • realizarea în comun a unor programe, acţiuni, activităţi şi proiecte cu caracter sportiv, educaţional, informaţional şi aplicativ;
  • conştientizarea populatiei si autorităţilor
  • implicarea instituțiilor publice ale administrației județene în activităţi sportive;

Președintele CJH, Laurențiu Nistor a arătat, cu această ocazie, că forul Județean pe care-l conduce susține realizarea unei infrastructuri sportive moderne, prin lansarea proiectului privind construirea noului stadion de la Hunedoara cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, cât și activitatea competițională. Acesta a precizat că sprijinul financiar acordat în anii trecuți celei mai importante competiții dedicate juniorilor, Cupa Țării Hațegului, sau organizarea evenimentului ”Centenar Corvinul Hunedoara” constituie unul dintre reperele importante ale implicării instituției în viața fotbalistică locală.

Pe acest fond al încrederii că, beneficiind de interes și unitate din partea tuturor factorilor de decizie, fotbalul hunedorean are toate șansele să cunoască un reviriment în anii următori, începe și noul mandat al echipei conduse de Cristian Petrean la conducerea AJF Hunedoara. În urma alegerilor organizate în acest scop, noua structură de conducere a AJF Hunedoara este următoarea:

  • Cristian Ștefan PETREAN – Președinte
  • Adrian Cristian LIGA – Vicepreședinte
  • Cristian Emil GÎȚ – Vicepreședinte
  • Marius Claudiu ȘTEFAN – reprezentant Liga 4
  • Ovidiu CIOLEA – reprezentant Liga 5
  • Cosmin Gabriel KANDUT – reprezentant copii și juniori
  • Eduard Daniel KOVACS – reprezentant al echipelor de fotbal în sală

Președintele Comisiei Județene de Arbitri și secretarul general al Asociaței Județene de Fotbal Hunedoara vor fi propuși de președintele asociației în Comitetul Executiv din data de 22 februarie 2022.

Noua echipă de conducere a AJF Hunedoara are mandat pentru următorii 4 ani.